Grmoja: Milanović do petka treba reći s kime će surađivati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu pisma predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da je spreman razgovarati o čelniku Mosta nezavisnih lista Boži Petrovu kao mandataru, glasnogovornik Mosta Nikola Grmojav rekao je u srijedu navečer da Milanović do petka treba reći s kojim ljudima i s kojim strankama je spreman surađivati, jer to, kazao je, u pismu nije jasno, a tražit će i da se Glavni odbor SDP-a očituje o Milanovićevoj ponudi.

Do petka, kada počinjemo razgovore s Domoljubnom koalicijom, neka kaže koji ljudi i koje stranke su neprihvatljivi, odnosno s kime je spreman surađivati jer to nije jasno u pismu, rekao je Grmoja za HRT, a u izjavi za RTL najavio je da će Most tražiti da se o njegovoj ponudi očituje i Glavni odbor SDP-a koji je donio zaključke suprotne tome što Milanović danas piše.

"Mi pozdravljamo današnje pismo gospodina Milanovića u kojem je pristao na uvjet nestranačkog premijera. Isto tako, tražimo da se do petka, kada započinjemo pregovore s Domoljubnom koalicijom, jasno izjasne žele li sudjelovati u izvršnoj vlasti s Mostom i Domoljubnom koalicijom, da stvorimo tu trojnu vladu za koju se od početka zalažemo", istaknuo je Grmoja i ponovio da Most drži kako je najbolje rješenje nestranački premijer.

"Tražit ćemo da se o njegovoj ponudi očituje i Glavni odbor SDP-a koji je donio zaključke suprotne ovome što Milanović danas piše. HDZ nam je odgovorio uvjetno pozitivno, a SDP nas je uz blagoslov Glavnog odbora odbio, pa neka sada barem prepišu odgovore HDZ-a da bismo mogli nastaviti razgovarati", rekao je Grmoja.

"Mislim da je danas premijer Milanović povukao ručnu i da je poslao jedno ohrabrujuće pismo. Nadamo se do petka da će se izjasniti i da ćemo stvoriti tu trojnu vladu i da će na izvršne funkcije ući predstavnici svih triju stranaka", kazao je Grmoja.

Predsjednik SDP-a Milanović u srijedu popodne je uputio otvoreno pismo Mostu, u kojem  ih poziva na nastavak razgovora te ističe kako je spreman razgovarati o lideru Mosta Boži Petrovu kao budućem mandataru. Iz Mosta su u srijedu navečer priopćenjem reagirali na to pismo istaknuvši kako im je drago da je Milanović ipak odlučio nastaviti javnu komunikaciju te kako vjeruju da je to pravi put do onoga za što se Most zalaže, a to je reformska vlada.

 Glavni odbor SDP-a u subotu je jednoglasno neodrživom ocijenio mogućnost tripartitnog saveza s HDZ-om i Mostom te još jednom podržao predsjednika stranke Zorana Milanovića kao mandatara za sastavljanje nove vlade, no Milanović je nakon sastanka kazao kako to ne znači da su odbili Most, nego HDZ. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter