Grmoja dao iskaz USKOK-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja dao je u utorak poslijepodne svoj iskaz u USKOK-u, koji provjerava njegove tvrdnje da je PNUSKOK pratio čelnika Mosta Božu Petrova, a nakon obavijesnog razgovora novinarima je izjavio kako sumnja da je dosadašnji ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić zlouporabio položaj i ovlasti no da za to nema dokaza već samo indicije.

"Rekao sam ono što sam o svemu znao, da sam prije desetak dana dobio informacije da je saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost predan podnesak po nazivom 'Politička hobotnica Bože Petrova', u kojoj se kaže da je ministar Ostojić preko Bertine (šef PNUSKOK-a) pratio gospodina Petrova, odnosno njegove kontakte putem mobitela, kako bi se na taj načina valjda kontroliralo kakvu će političku odluku donijeti jer je bio najvažnija politička osoba nakon izbora", izjavio je Grmoja novinarima po izlasku iz USKOK-a.

Ponovio je kako se radi o indicijama i sumnjama da se to događalo. "Nisam rekao da imam dokaze. Saborski odbor je potvrdio da je podnesak stigao i sada neka institucije odrade svoj posao i neka se utvrdi je li to istina ili nije", rekao je Grmoja.

Također očekuje da se istraže sumnje i o mogućoj zlouporabi položaja ministra Ostojića. "Nisam rekao da je to sigurno tako da niti za to imam dokaze. Ja želim da taj aparat služi u svrhu nacionalne sigurnosti i borbe protiv korupcije i kriminala, a ne da se koristi za političke obračune".

Grmoja je rekao da ne zna tko je sumnje o praćenju Bože Petrova prijavio saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, a on sam informaciju o tome dobio je prije desetak dana od osobe čije ime nije želio otkriti novinarima, ali ga je dao USKOK-u.

"Taj čovjek je dobio informaciju i on je meni to javio. Njemu su javili iz obavještajne zajednice da se to događalo," rekao je Grmoja.

Glasnogovornik Mosta u ponedjeljak je, gostujući na televiziji N1, ustvrdio kako Most ima indicije da je PNUSKOK cijelo vrijeme poslijeizbornih pregovora pratio Petrova u akciji koja nigdje nije bila zavedena.

O navodnom praćenju Petrova obaviješten je i saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Da je tom Odboru pristigla predstavka vezana uz praćenje Petrova potvrdio je predsjednik tog odbora u prošlom sazivu Miroslav Tuđman.

Voditeljica saborske službe za odnose s javnošću Marina Buntić Juričić u utorak nije mogla govoriti o detaljima predstavke i imenu osobe koja ju je podnijela nakon konstituirajuće sjednice novog saziva Sabora.

Ravnateljstvo policije Grmojine tvrdnje nije željelo komentirati, a tehnički ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić za srijedu je najavio konferenciju za novinare. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter