Grliceve fotografije na Fotosofiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Internetski portal za ljubitelje fotografije Fotosofia predstavio je posjetiteljima novu izložbu u rubrici "Poznati fotografiraju". Rijec je fotografijama zagrebackog režisera Rajka Grlica na kojima su glavni motiv fasade jedne zagrebacke ulice koje se mogu pogledati na www.fotosofia.info/poznati.aspx.

- Gunduliceva ulica je jedna od rijetkih "pravih gradskih" ulica koje imamo u Zagrebu. Ako je ona ovako zapuštena, ako joj se fasade tako raspadaju, što se tek dešava s ostatkom grada? Zašto je tome tako? To su neka pitanja koje sam jedno jutro, prolazeci ovom ulicom, i snimivši par usputnih fotografija, postavio sebi. To i ništa više, komentirao je autor svoju seriju fotografija fasada.

Osim nove izložbe u rubrici "Poznati fotografiraju", portal Fotosofia predstavlja novu rubriku pod nazivom "Fotokolumne" gdje ce svaka dva tjedna strucnjaci pisati o raznim temama. Izmedu ostalog, fizicar dr. sc. Davor Horvatic publici na razumljiv nacin objašnjava intrigantne fizikalne fenomene za koje smatra da ce mnogima promijeniti percepciju svijeta i odnos prema njemu, dok dizajner i fotograf Dejan Baric piše o temama vezanim uz digitalnu obradu fotografija.

Na stranici ce takoder uskoro biti objavljeni uvjeti za natjecaj polaznika seminara "Fotosofia 5". Svi koji su zainteresirani za seminar "Fotosofia" mogu pogledati kako je bilo na prošlogodišnjem seminaru na www.fotosofia.info.


Podijeli: Facebook Twiter