Griža se zatvara po otvaranju Kaštijuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovih dana pocinje treca faza sanacije odlagališta komunalnog otpada Griža. Investiciju vrijednu 640.000 kuna vodi buzetsko komunalno poduzece Park, a financira se iz namjenskih sredstava gradskog proracuna, koja se prikupljaju kroz naknadu za sanaciju odlagališta, uklopljenu u racune za odvoz i zbrinjavanje otpada.

- Radi se o investiciji koja ce oznaciti pocetak završne faze sanacije i zatvaranja odlagališta te njegova uklapanja u okoliš. Grižu se planira zatvoriti kada se uspostavi sustav gospodarenja otpadom na razini županije, realizacijom projekta županijskog centra za gospodarenje otpadom na Kaštijunu. Tada ce postati transfer stanica s reciklažnim dvorištem, kaže direktorica Parka Ervina Kisicek.

Radove u trecoj fazi izvodi tvrtka GT Trade iz Splita, rok je 90 dana. Na buzetskom odlagalištu godišnje se zbrine oko 2.500 tona komunalnog smeca i oko 400 tona neopasnog tehnološkog otpada.

Uskoro kanalizacija Brižac - Sv. Ivan

U tijeku je javno nadmetanje za izgradnju kanalizacijskog kolektora "Brižac – Sv. Ivan", dužine 500 metara, cime ce se na gradski sustav javne odvodnje spojiti Veterinarska stanica Buzet, mehanicarska radionica i desetak obiteljskih kuca. Izgradnja se financira proracunskim sredstvima Grada Buzeta, a vrijednost se procjenjuje na 600.000 kuna, doznajemo od direktorice Parka Ervine Kisicek.


Podijeli: Facebook Twiter