Grisia 2017 u nedjelju u Rovinju

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Kamenita rovinjska starogradska Ulica Grisia, i ove će druge nedjelje u kolovozu biti tradicionalno mjesto okupljanja slikara i umjetnika. Tradicionalna skupna izložba Grisia otvara se u 10 sati, i sve do 19 sati posjetiteljima će prijavljeni autori, duž cijele ulice, predstaviti pregršt boja, motiva, slikarskih i umjetničkih tehnika, koje će moći vidjeti, doživjeti i kupiti. U 19 sati zakazana je svečanost dodjele nagrada najboljim autorima prema odluci stručnog žirija.

No, da bi mogli izlagati i konkurirati za nagradni fond, autori se trebaju istog jutra, dakle u nedjelju, 13. kolovoza, od 7 do 9 sati prijaviti u prostorijama Muzeja grada Rovinja, a potom i zauzeti svoje "mjesto pod suncem" i to odmah nakon prijave, a najkasnije do 9.30 sati. No, za razliku od ranijih godina, mjesta za izlaganje su određena prema mapi tiskanoj u pozivnici. Također, važno je istaknuti da je svaki izlagač ograničen s pet djela koje može izložiti, odnosno da je organizator izložbe - Muzej grada Rovinja kategorizirao izlagače u četiri kategorije: diplomirani umjetnik, student Škole primijenjenih umjetnosti ili Umjetničke kategorije, samouki autori i djeca.

Otkupnih nagrada je ukupno pet, a prva nagrada uz novac (4.500 kuna) podrazumijeva i pršut, a druga otkupna dobitniku donosi i sir.

Uz tradicionalnu, ove se godine organizirala  i "Studentska -kolonija Grisia", započeta još 7. kolovoza i s desetodnevnim trajanjem.
- Studentska kolonija Grisia organizirana je s namjerom da  mladim generacijama umjetnika omogući ljetno upoznavanje i druženje s kolegama iz različitih sredina. Ove je godine Muzej grada Rovinja pozvao na koloniju studente Akademije u Zagrebu i Pedagoške akademije u Ljubljani, a radove koju su nastali tijekom njenog održavanja gledatelji će, također, imati priliku vidjeti 13. kolovoza na Grisiji, pojasnio je Dario Sošić, viši kustos Muzeja grada Rovinja. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter