Grindcore legende Extreme Noise Terror u Uljaniku

Extreme Noise Terror
Extreme Noise Terror

Nakon što su prošlih godina pulski klub Uljanik u sklopu festivala Viva La Pola! pohodili bendovi kao što su Biohazard, Agnostic Front i drugi ove godine na 13. izdanje festivala stižu Extreme Noise Terror, Desecration, Bolesno Grinje i Dropthehammer, i to ovog petka nakon 20 sati.

Žestoki program

Novost je što će se ove godine Viva La Pola! održati dva puta, a drugi dio je 19. srpnja, kada dolaze Kultur Shock i One Piece Puzzle.

Ovog petka Viva La Pola! donosi događanje kakvo festivali na ovim prostorima još nisu zabilježili, a organizatori napominju da je riječ o možda najžešćem glazbenom programu ikad na ovim prostorima. Extreme Noise Terror iz Velike Britanije smatraju se najpoznatijim svjetskim crust punk grindcore bendom. Uz Napalm Death smatraju se rodonačelnicima zvuka koji je otišao do nemogućih izvedbenih granica, i čijim su vizionarskim pothvatima, hard core i metal glazba sredinom osamdesetih dobili toliko snažan vjetar u leđa da su pokrenuli čitavu revoluciju, koja traje i danas i rezultirala je nastankom stotine bendova.

Extreme Noise Terror su osnovani 1985. i do dan danas nesmiljeno razaraju svjetskim pozornicama, a isto tako i u diskografskom smislu. Pjevač Dean Jones, konstanta benda od samog početka, predstavlja ikonu scene i prema mišljenju mnogih jedan je od najkarizmatičnijih frontmena u svijetu žestoke glazbe ikada. Uz dojmljive nastupe i do krajnjih granica odveden glazbeni izričaj, Extreme Noise Terror su uvijek uvelike računa polagali ideološkoj strani, progovarajući o svim boljkama suvremenog društva i svemu onome što društvo čini lošim. Na premijernom nastupu u Puli predstavit će stvari s prošlogodišnjeg istoimenog studijskog albuma, a za sve fanove otprašit će i sve legendarne numere iz dosadašnjeg vremena kao što su "Murder", "Raping The Earth", "Bullshit Propaganda", "Show Us You Care" i dr.

Old school zvuk

Viva La Pola! predstavlja i jedan od najdugovječnijih europskih death metal bendova Desecration koji također dolaze iz Velike Britanije, a sebe nazivaju "velškim death metal gadovima". Oni postoje od 1992. godine i uz bogatu diskografiju bend odlikuje i to što je uvijek ostao vjeran istinskom, old school zvuku, kojega fanovi death metala najviše i vole.

Uz inozemne bendove u Uljaniku će sutra biti prilike i za domaće snage da se pokažu pa će tako nastupiti i ikone hardcore/grindcore scene ovih prostora, Bolesno Grinje iz Pule. Ovaj sastav postoji od 2000. godine i uživa kultni status. Nakon hvaljenog albuma "Chronicles from the Tomb" iz 2014. u fazi dovršetka je najnoviji album, a na koncertu u petak vjerojatno će se čuti nešto od stvari s njega.

Uz Bolesno Grinje boje Pule na ovom će koncertu braniti i death metal/grindcore bend Dropthehammer koji se u nekoliko dosadašnjih koncerata pokazao zavidnom koncertnom atrakcijom. (Mladen RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter