Grimalda: Siniši Pamicu glavna nagrada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Siniša Pamic laureat je ovogodišnjeg fotografskog natjecaja Grimalda na temu "Korta" (dvorište) koji se u sklopu glazbene manifestacije "Supci pud mavricun" tradicionalno održava u Grimaldi.

Troclani strucni žiri Eugen Borkovsky, Miranda Legovic i Nina Šperanda proglasio je njegov crno-bijeli diptih najboljim radom, dok je drugu nagradu dobila Slavica Isovska, trecu Kristian Macinic, a cetvrtu Dalibor Talajic. Za uratke su pohvaljeni Ivana Puškaric, Alen Niessner Šcine, Slavica Isovska i Kristian Macinic, dok je pohvalu za kolekciju dobio lanjski pobjednik Sladan Dragojevic.

Izloženi su bili i radovi ovih autora: Filip Babajko, Saša Dejanovic, Lucana Dušan, Bogomir Duzbaba, Aleksandar Fabriš, Ana Fornažar, Darko Hrastovcak, Zoran Kuhar, Marino Matoševic, Nevenka Pavletic, Žarko Prce, Zlata Tomljenovic i Ugo Zovic. Na natjecaj se odazvao trideset i jedan autor sa stotinu dvadeset i šest radova.

- Osnovni je dojam da ima mnogo crno-bijelih ili samo toniranih zapisa svjetlom. To se posebno odnosi na nagradene fotografije. U vrijeme ekspanzije fotografije kao medija, zbog tehnicke i financijske pristupacnosti, zacuduje ovaj izostanak kolora. Druga zanimljivost jest da su skoro svi nagradeni radovi u plasmanu diptisi: po dva rada koja nadopunjuju, pojašnjavaju, nadograduju jedan drugog, kazao je clan žirija Eugen Borkovsky.

Organizator izložbe je Udruga mladih Pagubice, a pokrovitelji Istarska županija i Opcina Cerovlje. (A. D.)


Podijeli: Facebook Twiter