Grimalda: Izložba i degustacije privukli publiku


U sklopu tradicionalnog samnja kojeg u župi Grimalda od davnine održavaju prve nedjelje u studenom mjesecu u poslijepodnevnim je satima nedjelje u mjesnoj galeriji ponovno predstavljena izložba fotografija s travanjskog fotonatječaja Udruge mladih Pagubice i Društva likovnih stvaratelja Pazin.

Izložba na kojem je za fotografskog laureata bio odabran Siniša Pamić u međuvremenu je gostovala u vodnjanskoj Kreativnoj kući u Vodnjanu, a uskoro će se predstaviti pazinskoj publici u tamošnjoj Likovnoj galeriji. Premda je to bilo drugo predstavljanje istih fotografskih uradaka u Grimaldi publike nije nedostajalo, a možda je tome pripomogla degustacija proizvoda nedaleke uljare Zlatni brig iz Pagubica. Tako su posjetitelji mogli kušati više vrsta lokalnih maslinovih ulja, maslinovo ulje s tartufima, ulje iz uljane repice, suncokreta, oraha, lješnjaka te ulje od koštica grožđa što je novitet ove uljare. Nudili su se također zanimljivi namazi od lješnjaka i meda te oraha i meda.

Tijekom dana u organizaciji omladine s područja Grimalde održan je tradicionalni samanj, a jutro je započelo misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Jurja. Zabava je zapravo započela još u petak turnirom u briškuli i trešeti u kojoj je sudjelovalo čak 25 parova. Prvu nagradu, živog praščića, osvojio je kartaški par Mario Zgrablić i Valter Žgrablić iz Zabrežani. U subotu je održana plesna zabava iz Etaloni Live Band. (A. DAGOSTIN, snimio I. BLAGONIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter