"Grimalda 2014.": Prva nagrada Robertu Hrelji

Izložba 'Grimalda 2014.' (M. RIMANIĆ)
Izložba 'Grimalda 2014.' (M. RIMANIĆ)

Robert Hrelja osvojio je prvu nagradu, rad akademske kiparice Roberte Weissman Nagy, na 8. fotonatječaju "Grimalda 2014.". Drugu nagradu osvojio je Boris Baran, a treću Vesna Janko Finderle. Odlučilo je tako stručno povjerenstvo u sastavu Eugen Borkowsky, Miranda Legović i Slađan Dragojević. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je "Portret, osmjeh ili ne, na licu susjeda, prijatelja, poznanika prolaznika…".

Na natječaj su se prijavila 64 autora sa 184 fotografije. Povjerenstvo je za izložbu izabralo 25 autora, a za nagrade izdvojilo 11 pojedinačnih radova i jednu kolekciju. Sve te radove imali su prigode pogledati posjetitelji koji su se u velikom broju okupili na otvaranju izložbe u Galeriji "Grimalda" u Grimaldi.

Pohvale na 8. fotonatječaju "Grimalda 2014." dobili su Snježana Bratanović, Dren Butković, Marlen Glavić, Vesna Janko Finderle, Zvonimir Perić, Sandro Sardoz, Jelena Vojinović i Nenad Zrinšćak, a posebnu pohvalu za kolekciju dobio je Marino Matošević. Na izložbi su predstavljene i fotografije Lučane Dušan, Darka Hrastovčaka, Slavice Isovske, Marine Jašić, Edne Jurcan, Romine Kotiga, Valentina Munde, Saše Nikolića, Lili Lee Rušnjak, Dalibora Talajića, Svena Tomašića, Nataše Vlačić i Valtera Zanca.

- Ocjenjujući ukupni dojam, analizirajući sve radove, čini mi se da je ovo tematsko propitivanje rezultiralo iznadprosječnim ostvarenjima. Motive bi se ugrubo moglo podijeliti na intimističke u koje je uklopljen osobni stav i na dokumentarističke u kojima autor modelu prilazi s manje emocionalnog naboja , rekao je Borkovsky.

Natječaj su, pod pokroviteljstvom Istarske županije i Općine Cerovlje, organizirali Udruga mladih Pagubice i Društvo likovnih stvaratelja Pazin. Izložba se može pogledati po najavi, a nakon Grimalde izložba će biti postavljena u Pazinu u LG galeriji Društva likovnih stvaratelja Pazin. (Napisao i snimio M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter