Grgeta: Moja je stranka Funtana i dobrobit mještana

Mladen Grgeta (J. PREKALJ)
Mladen Grgeta (J. PREKALJ)

Iduće će četiri godine Funtanu voditi Mladen Grgeta. Podržala ga je grupa birača, odnosno lista nezavisnih, na kojoj je nekad bio i Tomislav Čoga, načelnik od osnutka općine 2006. godine, koji se ovaj put nije kandidirao. U drugom je krugu s više od 61 posto glasova Grgeta pobijedio IDS-ovog kandidata Đankarla Milokanovića (osvojio nešto više od 37 posto).

- Čime ste se do sad bavili?
- Nekoliko sam sezona radio u turizmu, u nekadašnjoj Aniti, a kasnije dvije godine u rent a car agenciji. Od 1998. sam u općini Vrsar obavljao dužnost tajnika Mjesnog odbora Funtana i istovremeno poslove u općinskoj pisarnici i arhivi. Osnutkom općine Funtana, 2007. godine sam sporazumno prešao u Funtanu. Od tada sam tajnik Općinskog vijeća, a u posljednje sam vrijeme obavljao i pročelničke poslove.


- Kako ste se odlučili na ulazak u politiku i izbornu utrku?
- Kroz sve ove godine koje sam proveo radeći u općinama Vrsar i Funtana, ljudi i njihovi problemi uvijek su mi bili na prvom mjestu. Pomažući mještanima doživljavao sam veliku potporu s njihove strane i upravo na nagovor mnogih od njih odlučio sam se kandidirati za načelnika. Ne volim da me se doživljava kao političara niti to želim biti. Moja je stranka Funtana i dobrobit njezinih mještana.

- Realizacija kojih konkretnih programa vam je prioritet?
- Nezavisna općinska lista čiji sam član sudjeluje u vlasti od početka djelovanja Općine. Naš program je nastavak započetih investicija kao što su izgradnja dječjeg vrtića, koja kreće na jesen, izgradnja POS stanova, za koju je javni natječaj upravo u tijeku, zatim početak izgradnje infrastrukture u poslovnoj zoni te uređenje Šterne i Perila. Komunalno uređenje naselja će svakako biti jedan od mojih prioriteta. (K. FLEGAR)

CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter