Greškom mu uplatili 73.000 kn, ne želi ih vratiti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umaško komunalno poduzece 6. maj prije nekoliko dana je na racun svog bivšeg djelatnika Teofika Šabanovica iz Umaga greškom uplatilo 73 tisuce kuna namijenjenih za place desetak djelatnika poduzeca. Istarska policija u cetvrtak je na svojim stranicama tek šturo izvijestila da su djelatnici racunovodstva umaškog poduzeca novac za place zaposlenika, umjesto na glavni racun poduzeca u banci, greškom uplatili na racun svog bivšeg djelatnika, koji taj novac ne želi vratiti.

Nakon konzultacija s bujskim Opcinskom državnim odvjetništvom policija je utvrdila da se radi o kaznenom djelu utaje za koje se kazneni progon pokrece privatnom tužbom, a ne po službenoj dužnosti.

Od Krešimira Vede, direktora 6. maja, doznajemo da su nakon uocene greške odmah reagirali pa je u dogovoru sa Šabanovicevim odvjetnikom Damirom Krpanom internim prijenosom u banci 6. maju sa Šabanovicevog racuna vracen dio novca, odnosno 33.000 kuna, dok se o povratu preostalih 40.000 kuna još pregovara.

- Cim smo uocili grešku, kontaktirali smo Šabanovica i pokušali na miran nacin postici nekakav dogovor, no nije se složio s nama. Sada smo s njegovim odvjetnikom u pregovorima i nadamo se mirnom rješavanju nastalog problema. Ne uspije li se novac vratiti na taj nacin, morat cemo ga tražiti sudskim putem. Buduci da je Šabanovicu u sijecnju ove godine na racun uplacena i otpremnina, omaškom je na isti racun sada uplacen novac koji mu ne pripada. Radnici nisu ostali zakinuti za placu jer je Uprava nakon toga uplatila istu svotu, ali na prave racune, kazao nam je Krešimir Vedo.

Pokušali smo razgovarati i s Teofikom Šabanovicem, no nakon što smo se predstavili, osoba koja je primila naš telefonski poziv bez rijeci je poklopila slušalicu. Šabanovicev odvjetnik Damir Krpan potvrdio nam je ono što je rekao direktor Vedo - da su u tijeku pregovori. Upravo iz tog razloga odvjetnik Krpan nije želio dati nikakve druge informacije o ovom slucaju pa ni je li Šabanovic vec potrošio greškom uplaceni novac. (M. SARDELIN)

Neki bi novac vratili, a neki ga zadržali
Na pitanje što bi ucinila da joj netko greškom uplati novac jedna službenica 6. maja kazala je da bi ga vratila jer nema nikakve osnove da zadrži tudi novac koji bi netko kad-tad tražio natrag. Jedan drugi djelatnik ovog komunalnog poduzeca kazao je pak da greškom uplaceni novac ne bi vratio jer nije u pitanju njegov, vec propust poduzeca.


Podijeli: Facebook Twiter