Greška MUP-a: Poslali kaznu za registrirani traktor

Stranka u postupku uvijek posljednja sazna - Marijan Mišan s traktorom (Danilo MEMEDOVIĆ)
Stranka u postupku uvijek posljednja sazna - Marijan Mišan s traktorom (Danilo MEMEDOVIĆ)

Pulska prometna policija ispostavila je 14. lipnja kaznu Marijanu Mišanu iz Bokordići jer, prema njihovoj evidenciji, nije produžio registraciju traktora iako je tehnički pregled prošao u ožujku, što dokazuje i pečatom u prometnoj knjižici.

Zanimljivo da policija, nakon mjeseci zavrzlame i Mišanovih žalbi, na naš upit o ovoj apsurdnoj situaciji, odgovara da je došlo do pogreške, a da Mišana o tome, do jučer, odnosno do zaključenja teksta, nisu obavijestili da se radi o njihovom propustu. Osim straha smije li koristiti registrirani traktor, iako zna da nije u prekršaju, dobio je i kaznu od 700 kuna, te još sto kuna sudskih troškova.

U zavrzlamu je Mišan upao 2. ožujka kada je obavio tehnički pregled za traktor u stanici Centar u Bibićima, da bi mu sredinom lipnja stigao obvezni prekršajni nalog Postaje prometne policije Pula iz kojeg saznaje da je kriv što u roku od 15 dana od isteka registracije nije vratio tablice (!?).

- Kako je to moguće? Dobio sam i uplatnicu s kaznom od 700 kuna plus 100 kuna troškova. Odmah sam kontaktirao prijatelja odvjetnika i uložio prigovor. No, do dan danas nisam dobio odgovor iz policije, niti me itko nazvao. Zvao sam u policiju i nakon 20-og puta uspio dobiti službenicu Odjela za registraciju vozila koja mi je samo rekla da za njih moj traktor nije registriran, priča Mišan. (Tatjana GRIBIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter