Gregorian i Paco de Lucia u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedinstveni njemacki zbor Gregorian koji, inspiriran gregorijanskim kantonskim pjevanjem, izvodi obrade popularnih pop i rock pjesama, nastupit ce 5. kolovoza u pulskoj Areni. U Pulu ce stici osam klasicno obrazovanih pjevaca, pjevacica Amelia Brightman i prateci bend, a ova grupa pod vodstvom Franka Petersona, tvorca poznate grupe Enigma, prije Arene nastupa 1. kolovoza na dubrovackom Lokrumu te dva dana kasnije u Zadru. Cijena ulaznica za Arenu iznosi 230 kuna za tribine, 270 kuna za parter i 350 za VIP.

U sklopu svoje svjetske turneje zapocete još lani, Gregorian ce ovim pulskim koncertom promovirati svoj novi album "Masters Of Chant Vol. VII", na kojem se nalaze obrade hitova grupa Guns 'n' Roses, U2, ABBA, Depeche Modea, ali i Kate Bush, Led Zeppelin i Snow Patrol.



Najavljujuci novinarima glazbeno-scenski spektakl s puno mistike, vatre i pjevaca odjevenih u monaške odore, organizator koncerta Tomislav Kašljevic iz tvrtke Haarlem rekao je da je rijec o vrlo zahtjevnom, vrlo kompliciranom, ali i vrlo atraktivnom dogadaju. On je organizirao nastup ove grupe koncem prošle godine u zagrebackoj dvorani Lisinski, a taj je koncert, kaže, bio rasprodan deset dana prije samog održavanja.

- Gregorian su dosad prodali pet milijuna ploca i svugdje u svijetu pune dvorane, kazao je Kašljevic.

Ovaj je organizator najavio i koncert slavnog španjolskog gitarista Paca de Lucije i prateceg banda 23. kolovoza, takoder u pulskoj Areni. Cetiri godine nakon zadnjeg pulskog gostovanja, Paco de Lucia u Areni ce nastupiti zajedno s pet vrhunskih glazbenika, dva pjevaca i jednim plesacem flamenca. Cijene ulaznice jednake su kao i za koncert Gregoriana. Tvrtka Haarlem dosad je organizirala osam koncerata Paca de Lucije u regiji, a pulski nastup za 40 dana dogodit ce se u okviru njegove svjetske turneje.


Podijeli: Facebook Twiter