Gredelj otkazao HDZ-u zbog "nepremostivih razlika"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odvjetnik Vladimir Gredelj otkazao je punomoc HDZ-u zbog, kako je danas izvijestio, "nepremostivih razlika u gledanju na predmet obrane i njenim modalitetima" u USKOK-ovoj istrazi oko crnih fondova u HDZ-u.

Gredelj je punomoc za obranu HDZ-a u slucaju Fimi medija otkazao 24. studenog. O tome je, kaže, istog dana obavijestio stranku, a USKOK-u je otkaz punomoci uputio tek 6. prosinca jer je, napominje, vodio racuna da o svemu javnost obavijesti nakon izbora kako ta cinjenica ne bi na bilo koji nacin bila iskorištena na štetu interesa HDZ-a.

Na kraju svog priopcenja bjelovarski odvjetnik se ispricao novinarima koje je u "medijskoj utakmici u žaru borbe možda povrijedio".

U HDZ-u se nije mogao dobiti komentar ovog Gredeljevog poteza. Za sada ostaje nepoznato tko ce umjesto njega tu stranku braniti u istrazi koju je USKOK pokrenuo protiv HDZ-a kao pravne osobe, zbog navodnog postojanja crnog fonda koji se preko privatne marketinške tvrtke Fimi media nezakonito punio novcem izvucenim iz ministarstava i državnih tvrtaka.

Gredelj je kao branitelj HDZ-a u tom slucaju podnio žalbu na blokadu zgrade središnjice stranke na Trgu žrtava fašizma koju je Vrhovni sud krajem prošlog tjedna odbacio. Gredelj je smatrao da zgrada središnjice stecena legalno prije 2003. pa ni teoretski nije mogla biti financirana sredstvima iz "crnih fondova", no Vrhovni sud je zakljucio kako porijeklo te nekretnine uopce nije sporno niti se sumnja da je ona stecena novcem iz tih fondova vec je jednostavno rijec o privremenoj mjeri kojom se osigurava naknada štete državi ako se na sudu pravomocno dokažu navodne nezakonitosti. Blokadom je HDZ-u zabranjena prodaja zgrade ili opterecenje kreditom, ali ne i njezino korištenje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter