Grčka:U brodolomu 2 poginula i 20 nestalih imigranata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje dvoje ilegalnih imigranata poginulo je u petak, a dvadesetak se vode kao nestali, dok ih je 15 izvučeno iz mora oko grčkog otoka Samosa u Egejskom moru, nakon prevrtanja plovila kojim su se nastojali domoći grčke obale, pokazuje bilanca žrtava koju su objavile grčke vlasti.

Prema riječima dužnosnice lučke policije, u tijeku je operacija spašavanja i podaci o žrtvama stalno se mijenjaju. Prema izjavama spašenih, dvadesetak osoba se još vode kao nestale, dodala je dužnosnica. U operaciji spašavanja sudjeluju dva helikoptera i tri patrolna čamca.

Prema prvim informacijama, brod s ilegalnim imigrantima prevrnuo se u blizini otoka Samos, na jugoistoku Egejskog mora, blizu zapadne obale Turske. U tom području pušu jaki vjetrovi.

U Egejskom moru, mjestu prijelaza iz Azije ili Afrike preko Turske u Europu, često dolazi do nesreća i utapanja ilegalnih imigranata koji se nastoje domoći Europe i boljeg života.

U posljednjoj nesreći na pučini kod Samosa prevrnula su se 5. svibnja dva broda, pri čemu su poginule najmanje 22 osobe, dok se sedam smatra nestalima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter