Grčka: Troje Roma uhićeno zbog otmice djeteta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Troje Roma uhićeno je u srijedu na grčkom otoku Lesbosu pod sumnjom da su oteli dijete koje su pokušali upisati u maticu rođenih, doznaje se od policijskog izvora.

Uhićeni su 51-godišnjakinja, njezin 21-godišnji sin i devetnaestogodišnjakinja. Dijete je staro dva i pol mjeseca, rekao je za AFP Panagiotis Kordonuris, policijski načelnik za pokrajinu Sjeverni Egej. Uhićeni su dok su u općini upisivali dijete s lažnim dokumentima u Mitileni, prijestolnici otoka.

Nakon prošlotjednog pronalaska Marije, djevojčice nepoznata identiteta, u romskom naselju u središtu Grčke, upravne službe su na oprezu pa su troje odraslih pitali o podrijetlu djeteta, dodao je taj izvor.

Po istom izvoru, ovi su priznali da dijete nije njihovo. Rekli su da im je dijete koncem srpnja dala jedna Romkinja ispred bolnice u Laiku, u središtu Atene.

Kod sebe su imali papire u kojima je bilo navedeno da je dijete rođeno u bolnici svete Olge u Nea Ioniji, u predgrađu grčke prijestolnice. Troje osumnjičenih je u četvrtak privedeno državnom odvjetniku, rekao je policijski časnik.

Slučaj malene Marije koji je jako odjeknuo u javnosti nagnao je grčke vlasti da pojačaju kontrole u zemlji gdje su propisi o usvajanju djece i o upisu u matične knjige rođenih na meti kritika. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter