Grčka thrash metal atrakcija oduševila pulsku publiku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Žestoko i beskompromisno grčki novovalni thrash metal band Chronosphere u nedjelju je u pulskom Klubu Uljanik zasvirao za iskonske ljubitelje thrash metala. Bio je to koncert u sklopu njihove turneje "Embracing Europe pt. 2", a titulu thrash metal atrakcije dečki iz Chronospherea su itekako opravdali - vrhunskom svirkom, eksplozivnim nastupom i odličnom komunikacijom s publikom - jer, iako je koncert održan u maloj sali Uljanika, Chronosphere su svirali kao da su na kakvom stadionskom koncertu, i energijom koju servirali s pozornice zarazili su i od prve sekunde koncerta odlično raspoloženu publiku.

Uvertiru u koncert su priredili odlični riječki Speedclaw, kojima je ovo premijerni nastup u Puli, te su predstavili autorske pjesme skladane u najboljoj maniri izvornog old school thrash metala 80-ih. Iako najavljeni kao support, Speedclaw su svoj nastup odradili opako i beskompromisno, a u tome ih je podržala i publika koja je s njima u glas i pjevala neke od pjesama, tako da je vrhunska atmosfera startala odmah s prvim taktovima glazbe.

Premijerni nastup u Puli bio je i grčkim thrasherima Chronosphere, a pjevač i gitarist Spyros Lafias, gitarist Panos Tsampras, basist Kostas Spades i bubnjar Thanos Krommidas, koji su uz svoje autorske skladbe, odsvirali i pokoji cover, poput "Ace of Spades" Motorheada, publici su pak priredili koncertni spektakl za pamćenje. Po završetku koncerta, mladi grčki thrasheri su se družili i fotografirali s oduševljenom pulskom publikom, a komentari posjetitelja su bili puni komplimenata za odličnu nedjeljnu koncertnu večer u Uljaniku.

Koncert je održan u sklopu programa Roštiljarka Live 2016, te u organizaciji Syntheses Music Organization i Hammer And Tongs Agency. (Napisala i snimila Tea TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter