Grcka: Novi parlamentarni izbori 17. lipnja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi parlamentarni izbori održat ce se u Grckoj 17. lipnja i pripremit ce ih krizna vlada koju vodi predsjednik državnog vijeca Panagiotis Pikrammenos, imenovan premijerom, doznaje se iz službenih izvora.

Datum, koji je obznanila grcka agencija ANA, potvrdila su dvojica celnika zemlje nakon sastanka šefova stranaka kod predsjednika republike Karolosa Papouliasa radi imenovanja privremene vlade zadužene za vodenje tekucih poslova i pripreme izbora.

- Parlamentarni izbori ce se održati 17. lipnja, rekli su Panos Kammenos, šef populisticko-nacionalisticke stranke Neovisni Grci i celnik stranke Demokratska ljevica Fotis Kuvelis.

Pikrammenos je telefonom rekao da namjerava osnovati ekipu od 12 do 13 clanava, uz zadržavanje nekih dosadašnjih ministara.

Ti izbori, drugi u manje od dva mjeseca, odlucujuci za zemlju nakon jacanja lijevo orijentiranih i stranaka koje osporavaju medunarodni plan štednje koji su za Grcku odredili vjerovnici zemlje.

Kammenos i celnica komunisticke stranke KKE Aleka Papariga rekli su novinarima nakon sastanka da celnici stranaka nisu postigli dogovor o premijeru i da Papoulias mora izabrati tehnicku vladu kako predvida ustav.


Podijeli: Facebook Twiter