Grčić: Odlazak s mjesta potpredsjednika rasterećenje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić izjavio je danas da svoj eventualni odlazak s mjesta potpredsjednika Vlade ne bi doživio kao kaznu ili neuspjeh, nego kao rasterećenje u jednom dijelu svog posla.

Upitan bi li odlazak s pozicije potpredsjednika Vlade shvatio kao kaznu ili neuspjeh, u izjavi za novinare nakon potpisivanja ugovora o sufinanciranju po programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2014. godinu, Grčić je izjavio da bi to shvatio kao rasterećenje u dijelu posla koji je preuzeo zbog odlaska Radimira Čačića i Nevena Mimice iz Vlade.

Upitan hoće li ostati u Vladi ako bude samo ministar, a ne više potpredsjednik Vlade, rekao je da je u Vladi počeo kao ministar i potpredsjednik Vlade za europske fondove i regionalni razvoj, a da su nove obveze stigle kad je iz Vlade otišao Radimir Čačić, a zatim i Neven Mimica. "Sve to skupa je popriličan teret i svako osvježenje, nova snaga i novi ljudi u Vladi u segmentu gospodarstva apsolutno mogu biti velika pomoć", kaže Grčić.

Na pitanje je li premijer Zoran Milanović s njim razgovarao o mogućnosti njegova odlaska s pozicije potpredsjednika Vlade, rekao je da su to stvari o kojima odlučuje premijer i da o tome treba pitati njega.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović izjavio je jučer da stalno razmišlja o tome kako Vlada može biti bolja, funkcionalno i kadrovski, te kako to nema veze sa strankom. Pitanje rekonstrukcije Vlade aktualizirano je nakon Glavnog odbora SDP-a u subotu, koji je odlučio isključiti Slavka Linića iz SDP-a. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter