Grbin: Vlada mora otići; Bošnjaković: Sve loše naslijeđeno je od SDP-ove vlade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

SDP-ov zastupnik Peđa Grbin (SDP) poručio je u srijedu kako aktualna Vlada mora otići, jer je, tvrdi, ta Vlada najveća šteta koju je Hrvatska pretrpjela u proteklih 27 godina, HDZ-ov Dražen Bošnjaković to odbacuje i uzvraća da je sve loše naslijeđeno od SDP-a, odnosno njegove Vlade.

Pod aktualnom Vladom Hrvatska ima veći rast BDP-a, nizak deficit, rast stope zapošljavanja, polako, zaslugom premijera Plenkovića, rješava probleme na granicama, pobrojao je Bošnjaković nakon jutrošnje stanke u Saboru.

Alternativa je Vlada SDP-a, šesta najgora vlada na svijetu, sve loše trendove naslijedili smo od vas, uzvratio je Grbinu.

Na Grbinovo problematiziranje lex Agrokora, uzvraća da je taj zakon donijet da se stabilizira kriza u toj tvrtki. Što ste vi vi ponudili, pita Grbina i odgovara – ništa.

Možete dolaziti i pokretati pitanje odgovornosti, ali vaš problem je što nemate program, ideju kako bi zemlju izvukli iz ovoga, poručio je Bošnjaković SDP-ovu zastupniku koji je ustvrdio da u sukobu interesa u aktualnoj Vladi nije samo ministar Marić.

Pozivajući se na medije, navodi da se protiv ministrice Martine Dalić vodi postupak pred Povjerenstvom ta odlučivanje o sukobu interesa vezan uz odnos s Inom. Premijer je zove na sjednice Povjerenstva za Inu, a ona se po svim indicijama odaziva, rekao je Grbin.

Gdje god zagrebete kod ove Vlade, bila Ina ili Agrokor jedino što izlazi van je sukob interesa. O tome nećemo šutjeti, nego govoriti, poručio je Grbin.

Citirao je i portal Index da su mali dobavljači prisiljeni isporučivati robu Agrokoru, a ne dobivaju naknadu. Gazda je otišao, ali su njegove navike ostale, ustvrdio je Grbin.

Ova Vlada je, kaže, najveća šteta koju je Hrvatska u pretrpjela u 27 godina, pokazatelj da nam nitko izvana ne može napraviti štetu kao mi sami i zato mora otići.

"Nemojte tezgariti, iziđimo na izbore pa da vidimo kako će proći arhitekti koji su štitili kriminal. Premijer je prevario građane i treba odgovarati", poručio je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja HDZ-u.

Premijer, ponavljao je Grmoja, nema većinu, a prevario je građane štiteći kriminal u Agrokoru.

"Arhitekti Božinović i Šeks shvatili da većine nema. Žele agoniju i tezgarenje produžiti do iza lokalnih izbora pa sastaviti vladajuću većinu koje nema", isticao je Grmoja.

Premijer, kaže Grmoja, treba doći u Sabor, ispričati se i reći da je destabilizirao državu, poslušao mentore i napravio krivi potez.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak podsjećao je Most kako su zajedno sa HDZ-om digli ruku za 'Lex Agrokor', a pozivao se čak i na kršćanske vrijednosti, spominjao božje zapovjedi poručujući kako hrvatski građani danas "gledaju ovaj cirkus i sa gađenjem okreću glavu".

U eteru, kaže, čuje gnusne laži "od osobe koja se nerijetko poziva na moralne i kršćanske vrijednosti i bez treptaja laže u kameru".

"Nismo svi isti, mi biramo drugačije, da se sukobimo na idejama i rezultatima a ne na gnjusnim lažima", poručio je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter