Grbin u NU2: SDP će glasati protiv opoziva Petrova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

SDP je zahtjevom za razrješenje ministra Marića izazvao potres u Vladi. O tome i ostalim aktualnim političkim temama u emisiji Nedjeljom u dva govori potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin. 

Na konstataciju urednika Aleksandra Stankovića da SDP svojim potezom već drugi put izaziva potres na političkoj sceni, iako mnogi kažu kako je stranka slaba, Grbin je odgovara kako je njihova obveza upozoravati na ono što je nezakonito. Zato smo pokrenuli inicijativu opoziva ministra Zdravka Marića. Žao mi je što se ponavlja situacija od prošle godine, no krivi su oni kojima je interes pojedinca ispred interesa javnosti. 

Na pitanje što misli o Mostu, Grbin je rekao kako su kolege iz Mosta pokazale  elementarni moral i odabrali ono što je ispravno. Rekao je kako podržava suradnju sa svima onima koji prihvaćaju njihove temeljne vrijednosti. Ako neće gurati populizam kakav vidimo u zadnjih godinu dana, spremni smo na suradnju s njima, dodao je.

Ne čudi ga što je pukao i drugi brak HDZ-a i Mosta, jer, kako je rekao, u HDZ-u je toliko sukoba interesa da brak mora puknuti. Mišljenja je da u SDP-u sukoba interesa nema. Brak s Mostom je težak, ali svaka suradnja na političkoj sceni je takva. Potvrdio je kako će SDP glasovati protiv smjene predsjednika Sabora Bože Petrova.

Saborsku većinu nema nitko, a očekuje nas buran saborski tjedan, rekao je Grbin za HRT.


Podijeli: Facebook Twiter