Grbin: Trg kralja Tomislava naš je prioritet

Daniel Ferić, Peđa Grbin i Ivan Lasić (M. ANGELINI)
Daniel Ferić, Peđa Grbin i Ivan Lasić (M. ANGELINI)

Kandidat za gradonačelnika koalicije SDP-HSU-SDSS-HSLS-SDA Peđa Grbin predstavio je dio svog programa na Trgu kralja Tomislava na Verudi, uz SDP-ovog gradskog povjerenika Danijela Ferića i predsjednika Mjesnog odbora Sv. Polikarp - Sisplac Ivana Lasića.

"Ovaj trg je simbol nepostojanja sustava izgradnje komunalne infrastrukture u Puli. Godinama se ovdje ništa nije poduzimalo da se uredi ova površina, a prije deset dana u političkoj kampanji raspisuje se natječaj. Što se s natječajem čekalo posljednjih osam godina na vlasti?", upitao se Grbin.

"I onda se raspiše natječaj po uzoru na onaj za rivu, a to ne dolazi u obzir. Ono što je izgrađeno na rivi nema nikakve veze s izabranim rješenjem koje je vjerojatno najskuplje. Mi takve natječaje nećemo podržati već isključivo one realne koji se sa sigurnošću mogu ostvariti. Ovaj trg naš je prioritet, ali ne u četverogodišnjem mandatu već ćemo ga urediti u prve dvije godine mandata, naglasio je SDP-ov kandidat za gradonačelnika.

Grbin je rekao da uređenje Trga kralja Tomislava treba obuhvatiti uređenje tržnice, cjelokupne površine, dječjeg igrališta i parkirnih mjesta.

- Ono što se danas događa s izgradnjom komunalne infrastrukture u gradu je strašno. Pred izbore uvijek se užurbano radi, ali ovo je prevršilo svaku mjeru. Nedavno je otvoreno gradilište u Rovinjskoj ulici koja je zapostavljena skoro 30 godina, a danas se vidi da se tamo ništa ne radi. To treba prestati, pogotovo stihijska izgradnja komunalne infrastrukture. Ona se treba događati sustavno, zaključio je Grbin.

Lasić je, pak, podsjetio na provedenu anketu na uzorku od tisuću građana koji su se izjasnili za uređenje ove površine i parkirnih mjesta, te čitaonice, istaknuvši da tržnici na Verudi gravitira 30-40 posto Puljana pa bi se njenim uređenjem rasteretila centralna gradska tržnica i izbjegao stres oko pronalaska parkirnih mjesta u centru grada. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter