Grbin predložen za predsjednika Odbora za Ustav

Peđa Grbin (M. MIJOŠEK)
Peđa Grbin (M. MIJOŠEK)

Odbor za izbor i imenovanja danas je jednoglasno predložio Hrvatskom saboru da SDP-ovog zastupnika Peđu Grbina izabere za predsjednika parlamentarnog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, a te dužnosti razriješi Josipa Leku, koji je jučer izabran za predsjednika Sabora.

Jednoglasno i bez rasprave Odbor je Saboru predložio i da Nadu Milak razriješi funkcije predstojnice Ureda predsjednika Sabora, a imenuje Đurđicu Pralas.

Predsjednik Odbora Šime Lučin (SDP) je kolege izvijestio da je iz obavještajne zajednice dobio informacije da je pri kraju sigurnosna provjera kandidata za članove Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Slijedom toga, izrazio je uvjerenje da bi sastav tog tijela mogao biti izrabran krajem ove ili početkom iduće godine, te najavio da će se članovi Odbora na jednoj od narednih sjednica dogovoriti o načinu kako će pripremiti taj izbor.

Lučin je izvijestio i da bi u Odboru, vjerojatno idući tjedan, trebali raspravljati o izboru 104 vanjska člana saborskih radnih tijela, s obzirom na skori završetak javnog natječaja, na koji se, kazao je, do sada prijavilo 60-tak ljudi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter