Grbin: Obećavam bazen na Pragrandeu!

Peđa Grbin
Peđa Grbin

- Jedan od najznačajnijih dijelova našeg izbornog programa je orijentacija prema građanima jer smatramo da građani moraju više sudjelovati u donošenju strateških dokumenata koji se tiču razvoja grada. Također, prioritet nam je izrada strategije komunalne infrastrukture koja će biti strateški dokument, a koja će se urediti tako da svi, od građana do investitora, unaprijed znaju što će se i kako kopati i graditi.

Obećavam bazen na Pragrandeu te uređenje Trga kralja Tomislava, rekao je, među ostalim, Peđa Grbin, kandidat za gradonačelnika Pule na skorašnjim lokalnim izborima, na današnjem predstavljanju izbornog programa "Pula je bitna" u Domu branitelja koalicije kojoj je nositelj SDP-a, a partneri su HSLS-a, HSU-u i SDSS-a.

Kao prioritet Grbin je izdvojio još gospodarski oporavak koji će donijeti veću zaposlenost u Puli, što je zapravo ključni dio programa koalicije.

- Pula nema poduzetničku zonu, no mi ćemo je izgraditi. Subvencionirat ćemo kamate na kredite za poduzetnike, osigurat ćemo potpore za novo zapošljavanje i ulaganje u nove tehnologije te osigurati poticaje za žene poduzetnice, rekao je Grbin iznoseći osnovne smjernice gospodarskog razvoja grada.

Napomenuo je da su među prioritetima koalicije osiguravanje uvjeta za cjelogodišnji zdravstveni turizam te potpore poljoprivrednicima i poljoprivredi.

Osvrnuo se potom na projekt Brijuni rivijera, odnosno, nedavno izglasavanje izrade UPU-a Katarina-Monumenti kazavši da je to primjer kako neće raditi ova koalicija jer će se za donošenje tako važnih dokumenata pitati mišljenje građana. Kazao je da se razvoj Pule ne može temeljiti na samo jednom projektu, već da valja razmišljati o malim poduzetnicima - malim hotelima.

- Cilj nam je, rekao je Grbin, izgraditi garažnu kuću u Ulici Marsovo polje, ali i plutajuću garažnu kuću na rivi.

Radenko Ognjenović iz HSU-a najavio je, pak, dogradnju Doma za starije i nemoćne Alfredo Štiglić te gradnju novog doma za starije sugrađane, zatim uređenje prostorija za beskućnike i pučku kuhinju, uklanjanje barijera za osobe s invaliditetom, a obećao je i veće naknade za novorođenčad te osiguranje palijativne skrbi.

Rosana Lucijetić (HSLS) istaknula je, pak, da je jedan od ciljeva i moderna, efikasna i transparentna gradska uprava koja će biti zadužena za stvaranje uvjeta za razvoj grada, a ne kao mjesto za uhljebljenje prijatelja i simpatija.

Najavila je također izgradnju dva nova vrtića u Valdebeku i na Sisplacu, novu školu u Šijani, rješenje problema Glazbene škole te pokretanje novih programa na Sveučilištu Jurja Dobrile kao i nastavak izgradnje kampusa i obnovu knjižnice.

Umjesto golfa - festivali

U svom programu koalicija se namjerava zalagati za ponovno osnivanje gradskog upravnog odjela za kulturu kojem će jedan od važnijih ciljeva biti organizacija kulturnih programa u Puli tijekom cijele godine, a ne samo u ljetnim mjesecima.

Jedan od prijedloga je tako da se umjesto golf terena osiguraju takozvani festivalski tereni jer, kako je rečeno na prezentaciji, oni jamče puno više promocije i grad od njih ima daleko više koristi. (N. SOFTIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ))


Podijeli: Facebook Twiter