Grbin: IDS ne želi zajednickog kandidata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Necemo im se uklanjati s puta", rijeci su kojima je za Novi list visokopozicionirani neimenovani izvor iz SDP-a komentirao odnose s IDS-om. Prema Novom listu, to znaci da SDP ustraje na Pedi Grbinu kao svom kandidatu za gradonacelnika Pule. Smatra se da bi Grbin trebao, uz podršku predsjednika stranke Zorana Milanovica, biti kandidat za šefa županijskog istarskog SDP-a nakon što je Dino Kozlevac ostavio SDP u Istri na tankih desetak posto glasova na lokalnim izborima.

Iako kaže da u stranci još nije bilo rijeci o njegovoj kandidaturi za Pulu, kao ni o kandidaturi za ŽO SDP Istre, Grbin ipak šalje jasne poruke kolegama u IDS-u:

- Ma, mi i dalje suradujemo dobro, ali razlicite smo stranke i stopostotno slaganje nije moguce. Namjera je SDP-a da u Istri postane puno prepoznatljiviji i zauzme mjesto koje mu realno sada pripada. Ranih 90-ih godina smo to imali, ali izgubili smo se negdje putem. Sad je vrijeme za nove trendove, SDP ne može ostati što je bio dosad u Istri - kaže Grbin.

Priznaje da IDS ne podržava prijedlog da SDP da zajednickog kandidata za Pulu, a da IDS-u ostane zajednicka kandidatura za župana (vjerojatno Boris Miletic, sadašnji gradonacelnik Pule, što oslobada prostor za nove ljude).

- Mi smo prije tri godine na izborima podržali niz IDS-ovih gradonacelnika, oni niti jednog našeg. Pa, sad je vrijeme da možda budemo 1:1. Znamo da SDP još nije na razini snage IDS-a u svim jedinicama u Istri, ali vremena se mijenjaju - kaže Grbin. (T. To., GI)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter