Grbin: Godina za nama bila je turbulentna

Danijel Ferić, Maja Šarić i Peđa Grbin (D. MEMEDOVIĆ)
Danijel Ferić, Maja Šarić i Peđa Grbin (D. MEMEDOVIĆ)

- Godina koja je za nama je bila puna događanja. Pulski je SDP smogao hrabrosti i izašao na lokalne izbore sa svojim kandidatom za gradonačelnika Pule i Peđa Grbin je dobio 37 posto glasova Puljana. Održali smo unutarstranačke izbore, izbore za EU-parlament, no ono što je najbitnije je jednoglasno usvajanje Deklaracije o osudi svih oblika diskriminacije u Županijskoj skupštini, rekao je na druženju s novinarima predsjednik Gradske organizacije SDP-a Pule Danijel Ferić.

Saborski zastupnik Peđa Grbin je istaknuo da je ovo bila jedna od turbulentnijih godina na političkoj sceni Hrvatske.

- Ulazak u EU, lokalni izbori i prvi put u hrvatskoj povijesti referendum. Nažalost, to ne možemo pozdraviti jer je to bio referendum koji je išao za time da se određenim građanima u Hrvatskoj uskrate prava koja drugi građani uživaju. Srećom, živimo u kraju gdje ljudi prepoznaju smisao i bit tog referenduma, rekao je Grbin.

Predsjednica istarskog SDP-a Maja Šarić je naglasila da ih u 2014. godini čeka puno posla.

- Pred nama je godina u kojoj ćemo morati svi zajedno raditi na jačanju istarskog SDP-a i na članstvu u stranci. Svi zajedno ćemo morati raditi na tome da SDP u Istri zaslužno dođe na mjesto koje mu pripada. Jačat ćemo članstvo, jačat ćemo politiku na kojoj je SDP stasao i još uvijek stoji. SDP je stranka koja u Istri ima perspektivu i na tome ćemo ustrajati, izjavila je Šarić. (C. B. G.)


Podijeli: Facebook Twiter