Grbin: Bazen, nova škola i dva vrtića za Pulu

Zoran Milanović i Peđa Grbin (M. ANGELINI)
Zoran Milanović i Peđa Grbin (M. ANGELINI)

Na predizbornom skupu u Circolu, kojem su prisustvovali predsjednici stranaka nositelja koalicijske liste SDP i HSU Zoran Milanović i Silvano Hrelja, program koalicijske liste SDP-HSU-SDSS-HSLS-SDA za pulsko Gradsko vijeće predstavio je nositelj liste Peđa Grbin.

Istaknuvši da ova koalicija u izbore ide da bi promijenila Pulu, dodao je da se za Istru često govori da je najljepša i najrazvijenija regija, ali u Puli se građani svaki dan bore s rupama na prometnicama.

- Znamo da Pula, a i Istra, zaslužuju bolje, jer Pula nije samo Arena, Augustov hram i Zlatna vrata. Današnja politika koja vodi grad poznaje samo te nazive, a mi to želimo i moramo promijeniti. Naš smjer bit će smjer gospodarskog razvoja koji će osigurati otvaranje novih radnih mjesta, a neće uništiti naš okoliš. Naš smjer je jednostavno učiniti Pulu boljom, rekao je Peđa Grbin.

Uz njega na listi se nalaze Radovan Cvek, Vera Radolović, Ivan Lasić, Elena Vian, Roberto Fabris, Mirjana Galo, Ilijaz Ališković, Rosana Lucijetić, Vitomir Škarić, Radenko Ognjenović, Ornela Grujić-Cukon, Alka Starac, Stevan Muidža, Bojana Turčić, Dejan Janković, Ismet Obić, Mladen Premuš, Ljubiša Ilić, Nedeljka Velikonja, Denis Buršić, Vesna Ivanović Ocvirk, Ervino Quarantotto, Antunija Kukučka i Danijel Ferić.

Uz gospodarski razvoj koalicija će se, rekao je Grbin, zalagati za društvo solidarnosti, odnosno da radno sposobni pomognu onima kojima je to najpotrebnije, te za društvo bez nepotizma i korupcije, u kojem čovjek može uspjeti jer ima znanje, a ne političku podobnost.

- Nećemo obećavati Las Vegas, Guggenheim, a jednako tako ni podzemnu željeznicu i rivu kakvu ni naši unuci neće sagraditi. Ono što, međutim, možemo obećati je izgradnja gradskog olimpijskog bazena, koji Pula čeka 20 godina. Možemo obećati izgradnju nove osnovne škole u Šijani, dva nova gradska vrtića na Sisplacu i Valdebeku te uređenje Trga kralja Tomislava na Verudi, kao i da Ulica 43. istarske divizije, kojom se ulazi u grad, bude ponos, a ne sramota Pule. U suradnji s građanima učinit ćemo Pulu onakvom kakvom je svi želimo, zaključio je Grbin. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter