Grbicu presudila ljubavna prica?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oliver Grbic nije više ravnatelj hrvatske policije. Odluceno je tako na prvoj sjednici Vlade na kojoj je donijeto rješenje o njegovom razrješenju s dužnosti. Vlada je to mogla uciniti na prijedlog ministra unutarnjih poslova, pa je ocito da je Ranko Ostojic poceo povlaciti prve kadrovske poteze.

Grbic je, ionako, od prošlog ljeta gotovo samo figurirao kao prvi covjek policije, jer ga je razotkrivanje ljubavne veze s televizijskom voditeljicom Dijanom Culjak stajao gotovo cijelog kredibiliteta što ga je do tada imao u javnosti.

Dogodilo mu se potpuno suprotno od onoga što je doživio pri dolasku na celo policije gdje je 20. lipnja 2009. godine zamijenio Vladimira Fabera. Opisivan je kao odlucan profesionalac, dok je sada potpuno potonuo u sjeni vlastite ljubavne price.

Prva znacajnija sumnja u Grbica pojavila se nakon što je policija podnijela kaznenu prijavu protiv rijeckog gradonacelnika Vojka Obersnela u slucaju rijecke tržnice. Kaznenu prijavu protiv celnika Rijeke za malverzacije s rijeckim tržnicama DORH je odbacio kratko prije izbora, no dugo cekanje tužiteljstva samo je ucvrstilo sliku o politickom karakteru te prijave.

Dodatne argumente o politicnosti bivšeg glavnog ravnatelja policije došli su od bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polanceca koji je optužio Grbica za preporuku da HDZ-ovci pocnu pisati anonimne kaznene prijave protiv svojih suparnika iz SDP-a.

Grbica napadali i rijecki SDP-ovci buduci da je istodobno policija prionula na istraživanje necitke i nerazgovijetne prijave protiv današnjeg ministra Slavka Linica, kojeg je anonimni autor teretio da je pocetkom devedesetih otudio novac za naoružanje.

Daljnja nagadanja i sumnje u Grbicevu nelojalnost svojoj dužnosti izazvalo je i saznanje o vezi s Dijanom Culjak Šelebaj. Naime, njezin bivši suprug Vladmir Šelebaj Sellier prozvao je Grbica da zloupotrebljava policiju kako bi Dijana Culjak stekla bolju poziciju u predstojecem razvodu.

Ni te sumnje nisu potvrdene, Dijana Culjak ih je oštro demantirala, a Vladimir Šelebaj na koncu je završio u istražnom zatvoru zbog gospodarskog kriminala. Nedavno je pušten uz jamcevinu i medijske spekulacije da je pravi razlog njegovog izlaska iz Remetinca zapravo u tome što je tužiteljima otkrio tko sve sudjeluje u izvlacenju novca s HRT-a, a za što mediji, izmedu ostalih, dulje vrijeme sumnjice upravo Dijanu Culjak. (S. ABRAMOV, A. RAIC KNEŽEVIC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter