Grbavac: Premlatio suprugu i ostavio je u lokvi krvi

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Policijski službenici Policijske postaje Gruda proveli su u srijedu, 13. kolovoza, kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom, osumnjičenim za kazneno djelo teške tjelesne ozljede na štetu  35-godišnje supruge.

Njega se sumnjiči da je tijekom noći 12./13.kolovoza, u obiteljskoj kući, u mjestu Grbavac, općina Župa dubrovačka, prvo verbalno a potom i fizički napao suprugu i tom je prilikom teško ozlijedio, nakon čega je napustio kuću. Ozlijeđenoj supruzi liječnička pomoć pružena je u dubrovačkoj bolnici, gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede zbog kojih je zadržana na daljnjem liječenju.

Osumnjičeni je oko 15 sati pronađen na predjelu Gruža u Dubrovniku, te doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje i uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave Gruža.

Kako prenosi portal dubrovnik.net, nesretna 35-godišnjakinja koju je suprug isprebijao i isjekao nožem, cijelu je noć, prema neslužbenim informacijama ležala u vlastitom domu u lokvi krvi. Nasilni čin dogodio se oko 22 sata 12. kolovoza, a tek sutradan oko 10 sati, njezin je suprug navodno napustio kuću te pozvao susjeda da mu odveze ženu u bolnicu, navodno mu rekavši da je pala niz stepenice. Mještani navode da je nasilje 41-godišnjeg oca dugogodišnji problem u toj obitelji.

Pročelnik odjela kirurgije OB Dubrovnik Velimir Lupret novinarima je opisao ozljede pacijentice koje su višestruke, a po svoj prilici udarci nisu nanešeni rukom nego nogama ili nekim drugim teškim predmetima te potom i nožem.

"Pacijentica je primljena u bolnicu na Odjel otorinolaringologije s brojnim ozljedama kostiju lica. Čeljust joj je slomljena, kao i zigomatična kost (središnja kost na licu gdje se nalazi nosna šupljina), te zigomatična kost ( jagodična kost). Imala je porezotinu na vratu, ozljeđena joj je traheja (dušnik), a zadobila je i pneumatorax (ozljedu pluća) uz brojne površinske posjekotine i rane.

Odmah joj je po dolasku otvoren dišni put. Napravljena je traheotomija, zbrinute su rane. Na licu ima brojne porezotine, kao i na tijelu, po prsima. Tijekom postupka istrage će se utvrditi kako je to sve nastalo. Pacijentica je u stabilnom stanju prevezena vozilom hitne pomoći u Split gdje će se vršiti daljnji postupci na facijalnoj kirurgiji", kazao je profesor Vladimir Lupret. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter