Grazianu Musizzi nagrada za solidarnost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Primiti Viteški orden reda Zvijezde talijanske solidarnosti i titulu viteza priznanje je koje nisam ocekivao, ali kad sam vratio film, pomislio sam da sam možda ipak nešto ucinio za naš grad i našu manjinu. Mislim da sam ipak nešto ucinio u pogledu propagiranja jezika, kulture… Ova velika cast ne pripada samo meni, nego i svim ljudima koji su radili da ta naša Zajednica Talijana bude ovo što jest. Zato ovo odlicje posvecujem njima, kao i mom pokojnom bratu koji je takoder trebao dobiti ovo priznanje", rekao je Graziano Musizza, predsjednik porecke Zajednice Talijana i dopredsjednik Talijanske unije, na primanju u utorak koje je ovim povodom u maloj vijecnici pripremio gradonacelnik Edi Štifanic.

Ovo visoko odlicje dodjeljuje predsjednik Republike Italije Giorgio Napolitano, a Musizzi ga je na prigodnoj svecanosti sredinom rujna u Rijeci urucio generalni konzul Fulvio Rustico kao priznanje za veliki doprinos solidarnosti i promociji talijanske kulture. Gradonacelnik je svom gostu cestitao na vrijednom odlicju i zahvalio mu na suradnji.

"Zajednica Talijana uvijek je podržavala naše projekte. Zahvaljujem Grazianu na svemu što je ucinio za naš grad, znate i sami koliko je pridonio suradnji Poreca s talijanskim gradovima, na tom je polju postao vec u pozitivnom smislu rijeci siva eminencija", dodao je Štifanic.

Musizza je istaknuo da i samo gradonacelnikovo primanje za njega ima veliki znacaj jer je Grad kroz cijeli jedan vijek imao poseban senzibilitet prema Talijanima i njihovoj zajednici. U ime svih zajednica Talijana na Poreštini slavljeniku je cestitke uputio Valter Krizmanic, predsjednik kaštelirskog ZT-a.


Podijeli: Facebook Twiter