Gratis internet u centru Umaga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pitanje je dana kad ce se gradani i gosti Umaga moci u gradskom centru besplatno spajati na bežicni internet, i to na potezu od Puckog otvorenog ucilišta, odnosno Trgovacke ulice do Trga slobode i povijesne jezgre. U tijeku je postavljanje dviju hot spot antena za što je Grad potpisao ugovor s telekomunikacijskim operaterom Metronetom još potraj prošle godine.

Promet ce biti limitiran da ne bi bio zagušen – nece se moci skidati filmovi, programi i slicne teže datoteke, ali zato ce surfanje webom u bilo kojem dijelu užeg središta grada biti neograniceno. Za gradane besplatna, ova ce usluga gradski proracun mjesecno koštati 500 kuna, saznali smo od zamjenika gradonacelnika Maura Jurmana.

Sve više gradana i turista svaki dan uz kavu surfa internetom u kaficu ili na ulici, a to ce svakako biti i odlicna novost u turistickoj ponudi Umaga. Naime, dosad su se turisti koristili racunalima u Gradskoj knjižnici, koja se iznajmljuju po vrlo povoljnim cijenama, dok su se oni s vlastitim laptopima ondje vec mogli besplatno spojiti na mrežu. Sad ce ova mogucnost biti još dostupnija i jednostavnija.


Podijeli: Facebook Twiter