Granicni policajac tražio 5 eura mita

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Što si sve dopuštaju pojedinci u odorama, otkrio je filmic pod nazivom "Corruption in Customs" (Korupcija na carini) postavljen na Youtubeu.

U tom videoisjecku, kojem se ne zna datum nastanka, trojica turskih državljana skrivenom kamerom na granicnom prijelazu Bajakovo snimila su hrvatskog policajca D. C., koji je od njih tražio pet eura kako bi mogli prijeci državnu granicu, piše Vecernji.hr

Na snimci se jasno vidi da su turski državljani u osobnom automobili došli na prijelaz, gdje ih je u kucici docekao D. C. Dobro pripremljena i opremljena ekipa u vozilu je profesionalno postavila skrivenu kameru koju policajac sa svoga položaja nije mogao uociti, ali je jasno snimila njegovo lice i odoru, a cuje se i razgovor.

U PU vukovarsko-srijemske županije o ovome slucaju raspravljalo se na redovitom kolegiju, a kako nam je preneseno, do spoznaja o njemu došli su putem javnoga pogovora.

"Rijec je o slucaju za koji je nadležan USKOK, tako da ne možemo davati informacije za medije. Mogu samo reci da se još obavlja istraga te da cemo, nakon što utvrdimo sve cinjenice, o svemu izvijestiti USKOK", rekao je Krunoslav Žgela, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske.

Kaže i da ce se u sklopu istrage provjeriti autenticnost objavljene snimke. "Ako se to i dogodilo, to je bilo prije cetiri-pet godina, s obzirom na to da su nadzorne kamere na Bajakovu postavljene 2006. te da njihovim pregledom nismo pronašli ništa sporno", rekao je Žgela.

Neslužbeno doznajemo da je policajac s filmica ispitan. Na udaru turske ekipe nisu bili samo hrvatski policajci. Na isti nacin snimili su i policajce u Srbiji i Bugarskoj koji su takoder tražili pet eura.


Podijeli: Facebook Twiter