Granfondo: Pobjednik Dušan Hajdinjak iz Slovenije

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Treći Istria Granfondo, veliki jesenski međunarodni biciklistički maraton, završen je jučer proglašenjem pobjednika u umaškom Stella Marisu.

Ukupni pobjednik utrke Istria Granfondo Small na 84 kilometra je Dušan Hajdinjak iz Slovenije, dok je ukupni pobjednik najzahtjevnije utrke Istria Granfondo Classic na 161 kilometar hrvatski reprezentativac Matija Kvasina iz Nove Gradiške. Najduža dionica "Istria Granfondo Classic" vozila se trasom Umag - Novigrad - Višnjan - Pazin - Cerovlje - Marčenegla - Oprtalj - Ponte Porton - Grožnjan - Umag, dok je umjerenija inačica "Istria Granfondo Small" vožena na trasi Umag - Novigrad - Višnjan - Ponte

Porton - Grožnjan - Umag duga 84 kilometra. Uz nezaboravne panorame ova biciklijada je sudionicima ponudila uživanje u istarskoj autohtonoj hrani na okrepnim stanicama tijekom vožnje. Dan ranije popričali smo sa sudionicima obiteljske utrke Granfondo.

- Lijepo vrijeme nas je privuklo, a s obzirom da radimo i sjedimo po cijele dane u uredu, iskoristili smo priliku malo da se družimo s ljudima i malo udahnuti čistog zraka, kaže Diego Modrušan iz Novigrad, rukometaš koji se biciklizmom bavi iz hobija. Najčešće biciklira okolicom grada u društvu supruge. "Bicikliram skoro aktivno, što se i ne vidi, ali bicikliram. Nisam upoznat kuda će ići trasa, ali kud svi, tud i mali Mujo. Idemo po okolici Novigrada tako da neće biti problema, jer mi je to sve poznato. I sve je vodoravno, nema većih uspona, lijepo je vrijeme, tako da je sve idealno", kazao nam je simpatični Sergio Jugovac zvani Čok iz Novigrada.

"Lijepo vrijeme nas je privuklo u Novigrad, malo da napunimo baterije prije zime. Mislim da ću uspjeti odvoziti tih 25 kilometara trase, a ako ne uvijek se može odustati (smijeh), ali nećemo. Rekreativno bicikliram dva-tri puta na mjesec, najčešće okolicom Pazina, oko geografskog centra Istre, sela Heki i Trošti", kaže Sanja Šuran iz Pazina. (A. DAGOSTIN)

 


Podijeli: Facebook Twiter