Granfondo: obiteljsko bicikliranje okolicom Novigrada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Divno ranojesensko sunčano vrijeme bila je prava pozivnica za sudjelovanje na trećem Granfondu, međunarodnoj biciklijadi, koja se ovog vikenda odvija stazama sjeverozapadne Istre.

Točno u deset sati s novigradske rive, točnije Porporele, krenula je kolona od 150 sudionika, uglavnom obitelji s djecom, koja je odlučila sudjelovati u rekreativnoj obiteljskoj utrci nazvanoj "Istria Granfondo Family&Gourmet Tour". Krenuli su trasom Novigrad - Mareda - Fermići - Karigador - Radini - Fiorini - Bužinija - Pavlija - Novigrad, dakle, uz more, maslinike i vinograde, stazom u dužini od 25 kilometara. U Radinima su se sudionici okrepili užinom, pa se krenulo dalje prema cilju u Novigradu gdje je u poslijepodnevnim satima organiziran prigodan program za djecu. Vodio ga je poznati glumac Kristina Ugrina, a posjetitelji su se zabavljali natjecanjem u ravnoteži na biciklima, modnom revijom s biciklističkom opremom, nagradnom igrom, a mogli su razgledati sajam biciklističke opreme.

Sutra iz Umaga starta glavna natjecateljska utrka "Istria Granfondo Classic" duga čak 161 kilometar. Vozit će se na trasi Umag - Novigrad - Višnjan - Pazin - Cerovlje - Marčenegla - Oprtalj - Ponte Porton - Grožnjan - Umag. Postoji i blaža verzija nazvana "Istria Granfondo Small" na trasi Umag - Novigrad - Višnjan - Ponte Porton - Grožnjan - Umag duga 84 kilometra.

Obje počinju i završavaju u turističkom naselju Stella Maris, a očekuje se oko 500-tinjak natjecatelja. (A. D.) 


Podijeli: Facebook Twiter