Grand prix za duet Romine Peti i Cristine Lubiana

(Gordana ČALIĆ ŠVERKO)
(Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

U duetu su otpjevale pjesmu "Kad ljubav pobijedi" i pobijedile na 17. županijskom dječjem festivalu; Grand prix pripao je Romini Peti iz Labina i Cristini Lubiani iz Vižinade.

Dueti su očito bili pobjednička kombinacija ovogodišnjeg festivala jer drugo mjesto osvojile su sestre Nina i Anja Fakin iz Pazina. Da je žiri pod predsjedanjem poznate riječke skladateljice Ines Prajo imao najteži zadatak do sada, potvrđuje i činjenica da je dodijelio dva treća mjesta koje dijele Nicole Živolić iz Poreča i Karla Havić iz Buzeta.

Prvo mjesto za pjevača do 10 godina također s istim brojem bodova dijele Nina Abramović Dimec iz Kostrene i Veronika Pervan iz Labina, drugo mjesto pripalo je Ani Drndić iz Pazina, a treće mjesto je ponovo dobio jedan duet - sestre Aya i Sky Leček Beever iz Pule. Prva nagrada publike pripala je Luciji Žigante iz Buzeta, koja je ujedno osvojila ove godine prvi puta dodijeljenu nagradu dječjeg žirija. Druga nagrada publike pripala je Error bandu iz Buzeta, a treća nagrada publike Sari Majcan iz Buzeta koja je dobila i nagradu za najbolju interpretaciju. Nagradu za najbolji scenski nastup dobila je Sara Černeka iz Buzeta, za najsimpatičniji nastup Dinela Kazalac iz Karojbe, a najmlađeg učesnika 7-godišnja Buzećanka Emily Radović.

Kroz dvije festivalske audicije održane u Bujama i Buzetu prošlo je pedesetak malih pjevača osnovnoškolskog uzrasta iz čitave Istre, a najbolji, njih trideset, dobili su priliku da se u 22 glazbena broja nadmeću za nagrade žirija i publike. Uz debitante, koji su prvi puta stali pod svjetla pozornice, nastupili su i pravi glazbeni veterani, no trema nije izostala. Mikrofon naime ima obilježje pravih velikih festivala; raskošnu produkciju, profesionalnu rasvjetu, prateće vokale Riječanke Anu Blečić Jelenović i Katarinu Jurić i scenografiju koju je na temu New Yorka osmislila profesorica likovne kulture Živa Kutnjak. Svi nagrađeni okitili su se statuama koje su u kombinaciji kamena iz stakla, izradili Lorena i Deni Paladin iz Buzeta.  

Županijsko festivalsko izdanje otvorila je dogradonačelnica Buzeta Ana Pernić, a vodio ga je uigrani voditeljski dvojac, inicijator ovog glazbenog projekta Alan Poropat te Nikolina Končarević. U revijalnom dijelu programa nastupila je mlada glazbena nada iz Novalje Petra Kovačević. Zapjevali su i sve uspješniji pjevači Udruge "Mali veliki mikrofon"; Gianluca Draguzet, Dorotea Živolić, Antonela Doko i Toni Šimonović koji se pobrinuo za efektnu završnicu pjesmom "Happy". U tome su mu pomogli organizator festivala, Udruga "Mali veliki mikrofon", suorganizator Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda", te pokrovitelj Grad Buzet jer svaki je izvođač dobio balon pa je kraj trosatnog festivala doista prštao veseljem. - Mikrofon nikada do sada nije imao toliko talentiranih pjevača, zadovoljno je izjavio Poropat i dodao da Istra ima fantastičnu glazbenu budućnost. (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter