Grand prix Mom psu Tulipu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavnu nagradu 21. svjetskog festivala animiranog filma "Animafesta" dobio je americki film "Moj pas Tulip" autora Paula Fierlingera. Medunarodni troclani žiri u sastavu: Paul Driessen, David Silverman i Dunja Jankovic dodijelio je i Posebno priznanje, i to švedskom filmu "Metropia" autora Tarika Saleha.

U obrazloženju nagrade žiri istice da je "Moj pas Tulip" iznimno dražesna i na prekrasan nacin ispricana prica o Englezu i njegovu odnosu s psom. "Izvrsna kontrola animacijskih stilova, snažna i narativna glazbena podloga te jasni montažerski postupci ucinili su ovaj film naoko jednostavnom pricom i prikrili njegovu kompleksnost", kaže se u obrazloženju.

"Metropia" pak prema žiriju karakterizira vizualno dojmljiv stil i tehnika koji idealno odgovaraju tom izvrsno napisanom trileru o zavjeri. Dobitnici Nagrade publike i nagrade Zlatni Zagreb, koja se dodjeljuje najboljem filmskom projektu u razvoju s Pitching foruma, znat ce se u ponedjeljak, 6. lipnja, dok ce nakon zagrebacke publike dio filmova s programa Animafesta moci pogledati i Rijecani. Animafest u Rijeci gostuje od 10. do 12. lipnja u Art kinu "Croatia". (D. MANDIC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter