Grand prix Mikrofona osvojila Natali Radovčić

Natali Radovčić; osvojila je čak četiri festivalske nagrade
Natali Radovčić; osvojila je čak četiri festivalske nagrade

S pjesmom "Zaljuljali smo svijet" Natali Radovčić iz Žbandaja trijumfirala je u Buzetu; osvojila je čak četiri festivalske nagrade; grand prix 19. izdanja županijskog dječjeg festivala "Mali veliki mikrofon", nagradu za najbolju interpretaciju, prvu nagradu dječjeg žirija te drugu nagradu publike. Druga nagrada žirija pripala je Noemi Rojnić iz Pule, a treća Anji Fakin iz Pazina. U kategoriji pjevača nižih razreda osnovne škole prvo mjesto po ocjeni žirija zaslužila je Eni Ružić iz Rovinja, drugo mjesto Dinela Kazalac iz Karojbe, a treće mjesto Nina Kodelja i Vanessa Vodopija iz Buzeta.

Dvije audicije prethodile

Kroz dvije audicije održane u Bujama i u Buzetu, za nastup u finalnoj večeri izborilo se 29 pjevača osnovnoškolskog uzrasta iz čitave Istre koji su izveli 24 pjesme u natjecateljskom dijelu festivala. Mali pjevači imali su doista težak zadatak jer uz naklonost stručnog ocjenjivačkog suda u čijem su sastavu bila sve poznata glazbena imena; Gianluca Draguzet, Mateo Pilat, Antonela Doko, Arjana Kunštek i Ines Prajo, valjalo je osvojiti i simpatije dječjeg žirija kao i publike.

Simpatije publike pridobile su Ana Paola Musizza i Ela Gržinić iz Buzeta, koja im je dodijelila prvu nagradu, druga nagrada publike pripala je Natali Radovčić, a treća Karli Havić iz Buzeta. Nagradu za najboljeg debitanta osvojila je Tea Jakac iz slovenskog mjesta Gračišče u koparskom zaleđu, rodom iz Požana, a nagradu za najbolji scenski nastup Lara Pliško iz Fažane.

U revijalnom dijelu programa posjetitelje su zabavljali uspješni mladi pjevači i plesna skupina "Slatkice" Udruge "Mali veliki mikrofon". Zapjevali su i članova žirija, a osim njih nastupili su i Medea Market Sindik, Cristina Lubiana, Romina Peti, Jure Černeha, Josipa Jerković, Luisa Bazjak i Dorotea Živolić.

U dvorani umjesto vani

Voditelj županijskog glazbenog projekta Alan Poropat i ove je godine visoko postavio ljestvicu; izvrsne izvedbe pratila je raskošna produkcija, profesionalna rasvjeta, prateći vokali Ana Blečić Jelenović i Katarina Jurić iz Rijeke te scenografija profesorice likovne kulture Žive Kutnjak koja je pozornicu osmislila u proljetnim motivima livadskog cvijeća. Trosatni program vodili su Alan Poropat i Ana Pisak. Šteta samo što je zbog loših vremenskih prilika "Mikrofon" umjesto pod vedrim nebom na Trgu Goričica održan u Sportskoj dvorani. Organizatori festivala, Udruga "Mali veliki mikrofon", suorganizator Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda", te pokrovitelj Grad Buzet, mogu biti zadovoljni, ali i već polako započeti s organizacijom slavljeničkog mikrofona koji će dogodine imati čak dvadeset svjećica na slavljeničkoj torti. (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter