Grand prix i nagrada publike Reani Miloš iz Novigrada


Dvije prestižne festivalske nagrade: Grand prix 20. izdanja županijskog dječjeg festivala "Mali veliki mikrofon" i Prva nagrada publike otišle su u ruke Reane Miloš iz Novigrada koja je i članove žirija i posjetitelje okupljene na Trgu Goričica oduševila interpretacijom pjesme "Ovo je naša krv". Druga nagrada žirija pripala je Dineli Kazalac iz Karojbe, a treća Noemi Rojnić iz Pule. U kategoriji pjevača nižih razreda osnovne škole prvo mjesto po ocjeni žirija zaslužila je Vita Perišić iz Buzeta, drugo Valentina Patrun iz Valbandona, a treće Nikol Gržinić iz Buzeta.

Dojmljiva produkcija

Druga nagrada publike pripala je raspjevanom triju - Hani Ravnić, Ivoni Grižančić i Mariji Gržinić, a treća Emily Radović iz Buzeta. Nagradu za najbolju interpretaciju osvojila je Anja Fakin iz Pazina. Prva nagrada dječjeg žirija kao i nagrada za najbolji scenski nastup pripala je Lari Pliško iz Fažane, a nagrada za najboljeg debitanta Dori Erman iz Kringe.

Za nastup u finalnoj večeri izborilo se 26 pjevača osnovnoškolskog uzrasta iz čitave Istre koji su izveli 24 pjesme u natjecateljskom dijelu festivala. Većina je prošla audiciju, a njih četvero dobilo je poziv organizatora zahvaljujući pobjedama na drugim festivalima. Zadatak malim pjevačima nije bio nimalo jednostavan. Uz naklonost stručnog ocjenjivačkog suda, u čijem su sastavu bili uspješni mladi pjevači Udruge "Mali veliki mikrofon", Gianluca Draguzet, Mateo Pilat, Lana Končarević, Josipa Jerković i Marina Žužić, trebalo je osvojiti i simpatije četveročlanog dječjeg žirija kao i publike. Žiri je uvodno zapjevao himnu "Malog velikog mikrofona", a svojim nastupom festival je otvorila prošlogodišnja pobjednica Natali Radovčić. Zadovoljstvo zbog 20. izdanja ovog velikog festivala iskazao je i gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić s obzirom da se, kako je rekao, radi o manifestaciji koja promovira ne samo mnoge glazbene talente, nego i Buzet i to diljem Istre, a i puno dalje.

U revijalnom dijelu programa posjetitelje su zabavljale Buzetske mažoretkinje, mlada buzetska balerina Ana Ivančić, zapjevali su Mateo Pilat, Nicole Živolić te kao autor i voditelj ovog županijskog glazbenog projekta Alan Poropat. Nekadašnji član riječkih Putokaza i ove je godine visoko postavio ljestvicu: izvrsne izvedbe pratila je dojmljiva produkcija, profesionalna rasvjeta, prateći vokali Ana Blečić Jelenović, Ana Jakšić i Katarina Jurić iz Rijeke te scenografija Sanje Pernić koja je 20 lizalica - lollipopa, koliko je rođendanskih svjećica na slavljeničkoj torti Mikrofona, izradila uz pomoć članova Poludnevnog boravka u Buzetu, Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre.

Gošća Nina Kraljić

Gošća festivala bila je Nina Kraljić, prva pobjednica showa "The Voice". Trosatni program vodili su Alan Poropat i Ana Pisak. Slavljeničko izdanje održano je u organizaciji Udruge "Mali veliki mikrofon", suorganizaciji Pučkog otvorenog učilišta "Augustin Vivoda" te pod pokroviteljstvom Grada Buzeta, uz brojne sponzore. (Napisala i snimila Gordana ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter