Grand prix Buzećanki Karli Havić

Tridesetak pjevača u borbi za nagrade, u sredini Rafael Santaleza
Tridesetak pjevača u borbi za nagrade, u sredini Rafael Santaleza

Samo nebo je granica županijskom dječjem festivalu "Mali veliki mikrofon" koji je proslavio 18. rođendan i pokazao da se Istra može ponositi svojim glazbenim talentima. Žiri pod predsjedanjem sve popularnijeg Jacquesa Houdeka nikada nije imao teži zadatak. Kroz dvije festivalske audicije prošlo je pedesetak malih pjevača osnovnoškolskog uzrasta iz čitave Istre, a najbolji, njih 34, dobili su priliku da se u 24 glazbena broja, na buzetskom Trgu Goričica, preksinoć nadmeću za nagrade žirija i publike.

Grand prix festivala i prva nagrada žirija pripala je Buzećanki Karli Havić. Drugu nagrada žirija osvojila je Natali Radovčić iz Žbandaja, a treću sestre Veronika, Maria i Valentina Baldini iz Vižinade. Prvu nagradu za pjevača do deset godina osvojila je Veronika Pervan iz Labina, drugu Ana Paola Musizza iz Buzeta, a treću Antonio Martinčić iz Labina.

Publiku je svojim dojmljivim nastupom oduševio Rafael Santaleza iz Labina, koji je otišao doma s najviše nagrada. Uz prvu nagradu publike, dobio je i prvu nagradu dječjeg žirija i nagradu za najboljeg debitanta. Druga nagrada publike otišla je u ruke triju iz Buzeta i Livada; Petri Nežić, Vanessi Vodopija i Nikolini Tončić, a treću su osvojili brat i sestra Jure i Sara Černeha iz Buzeta. Nagradu za najbolju interpretaciju dobila je Veronika Pervan, za najbolji scenski nastup Elena Naperotić iz Tara, a za najsimpatičniji nastup Hana i Una Bošnjak iz Savudrije.

U revijalnom dijelu programa nastupili su uspješni mladi pjevači i plesna grupa Udruge "Mali veliki mikrofon". Gosti festivala, tinejdžerska zvijezda Endi te Jacques Houdek, svojim nastupom izazvali su pravu euforiju mlađahne publike. Slavljenički mikrofon pamtit će se po pet "bratskih i sestrinskih grupa", po nastupu čak trinaest debitanta, izvrsnim izvedbama, raskošnoj produkciji, profesionalnoj rasvjeti, pratećim vokalima Riječankama Ani Blečić Jelenović, Ani Kučan Jakšić i Katarini Jurić i konačno po scenografiji profesorice likovne kulture Žive Kutnjak koja je na pozornicu preslikala lik (i djelo) inicijatora i voditelja ovog županijskog glazbenog projekta Alana Poropata kako puše u svjećicu na mafinu.

Slavljenički mikrofon pamtit će ponajviše po zaraznoj energiji i prštećem veselju malih pjevača, pa organizator festivala, Udruga "Mali veliki mikrofon", suorganizator Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda", te pokrovitelj Grad Buzet, imaju razloga za zadovoljstvo, a ponajviše razloga za zadovoljstvo ima Poropat. U cijelosti je ostvarena njegova vizija "Mikrofona" kao festivala za sve mlade istarske glazbene nade jer kroz dosadašnjih osamnaest izdanja na pozornici "Mikrofona" izredalo se četiristotinjak malih pjevača i još toliko gostujućih pjevača i plesača u revijalnom dijelu programa. (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter