Graić uvjerljivo najbrži po škrapama Stoje


U nedjelju je treću godinu uzastopno, u organizaciji Udruge kineziologa Pula, Arena Hospitality Group i Turističke zajednice Pula, održana utrka po stijenama obale Autokampa Stoja - BrodetRun/ŠkraPula. Nakon Ironmana i Xice trkačka karavana je u nedjelju pohodila manifestaciju "Teći, Isti, Piti" koja se s ceste preselila na stijene pulskog Autokampa Stojana, gdje su gastronomadi nakon utrke "omastili brk" brodetom i palentom.

Isto vrijeme štafeta

Utrka BRODET Run > ŠKRAPula iznova je ponudila prekrasne vizure plavog mora obasjanog suncem, koje posebnu draž ovoj utrci, specifičnoj budući se većinom trči po škrapama, od kuda i naziv same utrke. A nakon dva kruga, odnosno šest kilometara po škrapama, ili 2 x 3 kilometra u štafeti od dva trkača, prvi koji su utrčali među avanturistima u cilj bili su Denis Garić, Vlado Šćur i Željko Iković. Doduše, Garić je konkurenciju ostavio za više od dvije minute vremenom 29:21 minuta, a "srebro" Šćura također nije dolazilo u pitanje jer je zadanu trasu istrčao u vremenu 31:30 minuta dok je Ilkoviću za to trebalo 33:17 minuta. Kod onih koji su utrku podijelili na dva ravnopravna dijela, utrci štafeta, prvo su mjesto podijelile štafete Hichri-Soldo i Rnjak-Žmak, koje su u cilj ušle istovjetnog vremena, 46:33 minuta.

Pobjedniku vikend smještaj

Najbolji na ovogodišnjoj Škrapuli dobili su nagrade, a svi učesnici spomenutu marendu na kraju utrke. Glavna nagrada koja je pripala Gariću za ukupnog pobjednika je vikend smještaj u AK Stoja - Arena Hospitality Group.

Počinje nova Škola trčanja

AŠT - Atletska škola trčanja, koja djeluje u Puli i Poreču, počinje s radom sutra i traje do 30. svibnja sljedeće godine. Treninzi se održavaju tri puta tjedno; utorkom, četvrtkom i subotom, traju 60 minuta i sastaju se od tri dijela: uvodni dio treninga (opće pripremne vježbe), glavni dio treninga (trčanje), završni dio treninga (vježbe istezanja). Tijekom osmomjesečnog programa treninga planira se odlazak na utrke od 5 kilometara nakon 3 mjeseca, na 10 kilometara nakon 6 mjeseci i na polumaraton (21 km) na kraju škole. Zainteresirani se mogu prijaviti on-line prijavnicom na www.ast.runeatdrink.info ili na Facebook stranici (facebook/skolatrcanja). Članarina iznosi 170 kn mjesečno i plaća se u dvomjesečnim ratama u ožujku, svibnju, srpnju i rujnu. Svi članovi koji uplate prvu ratu dobiti će dres za trčanje. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter