Grafitima i glazbom oživili De Villeov uspon

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Sinoć je oživio jedan od pulskih uspona i to onaj De Villeov, a sve zahvaljujući mladim entuzijastima, u ovom slučaju grafiterima i DJ-ima te brojnoj publici koja se okupila. Povod za okupljanje je projekt "Youth on rise - Mladi na usponu", koji je organizirala mlada entuzijastica Dina Dedić uz podršku Arheološkog muzeja Istre i Turističke zajednice Grada Pule.

Dvojica mladih i iskusnih pulskih grafitera Matteo Kociančić i Admir Hodžić oslikala su pano s logom projekta "Youth on rise" dok su glazbu puštali DJ-i Rimona, Tre:VZ i MC Korleon, sve pulske snage. Organizatorica Dina Dedić, kojoj je cilj da okupi mlade kreativce i da oni ovdje pokažu što znaju, nije krila oduševljenje zato što se već na početku, nakon 20 sati, okupio puno veći broj ljudi nego u isto vrijeme prošle godine. Zbivanje je privuklo i pažnju turista, da bi se kasnije uspon dupkom napunio ekipom među kojom je bio Slobodan Nikolić iz Vodnjana, a koji je rođen u obližnjoj ulici.

- Mislim da je ovo osvježilo scenu, da Pula sve više živi festivalski život i život mladih i da imamo sve više prilike pokazati da mladi imaju kulture i da gradimo nešto inovativno, da pratimo trendove, priča nam Nikolić koji za sebe kaže da je "aktivni supporter".

Projekt "Youth on rise" pokrenut je prošle godine, a grafiterima je ovo bio prvi put da se predstavljaju. Mladi će se ovdje imati prilike izražavati cijelo ljeto, dva do tri puta tjedno, i to ne samo kroz grafite, nego i kroz koncerte, modne revije, brojne izložbe, doručke itd... Dedić tako novi događaj najavljuje već za utorak kada će u 20 sati nastupiti Big Band Glazbene škole Ivana Matetića-Ronjgova iz Pule pod vodstvom Marijana Kopčića a koji će se predstaviti jazz standardima. (Mladen RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter