Grafika u MMC-u Rovinj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trideset i devet domacih i inozemnih autora, predstavljenih s najmanje po cetiri grafike, cine izložbu postavljenu u Multimedijalnom centru Rovinja. Sve one, dio su fascinantne, privatne zbirke Vladimira Straže, kao i manji dio kolekcije od više od 600 grafika i više od stotinjak autora cija djela sakuplja, ali i oblikuje te izdaje u svom atelieru "Straža" u Zagrebu.

Na rovinjskoj se izložbi, ciji su pokrovitelji Grad Rovinj i Turisticka zajednica, te Društvo prijatelja Rovinja, moglo vidjeti koliko je grafika, ta tzv. crna umjetnost, duboko u porama naših života.

- Uz pomoc kvalitetne grafike, svaki zaljubljenik i poznavatelj likovne umjetnosti, u svom stanu ili radnom prostoru može imati umjetnika kojeg preferira i, što je veoma bitno, za male novce. Osobno smatram, da je grafika prvi korak k umjetnosti i što je najvažnije, ona je put k zanesenosti i strasti kolekcionarstva, veli Vladimir Straža.

Na pitanje postoji li umjetnik s kojim nije radio a to bi želio, Straža je bez razmišljanja odgovorio: "Da! Bruno Mascarelli".

Privatna zbirka grafika Vladimira Straže, ciju je izložbu otvorila ravnateljica MMC-a Dubravka Svetlicic, može se razgledati do kraja srpnja, u vecernjim satima.


Podijeli: Facebook Twiter