Graf zaključio sezonu, na probu stiže Sallaj

Ivan Graf (M. ANGELINI)
Ivan Graf (M. ANGELINI)

Magnetska rezonanca potvrdila je najcrnje slutnje, Ivanu Grafu puknuli su križni ligamenti koljena. Već je dogovorena i operacija koju će sljedećeg tjedna u zabočkoj bolnici Sv. Katarina obaviti liječnički dvojac Damir Hudetz i Eduard Rod. Nakon operacije slijedi dugotrajna rehabilitacija, što znači da je za Grafa ova sezona zaključena.

Shvativši da su ostali "tanki" na poziciji stopera, brzo su reagirali u Istri 1961 i već u nedjelju u Pulu na probu stiže Agonit Sallaj. Riječ je o obrambenom igraču koji će sljedeći mjesec napuniti 22 godine, Albancu rođenom na Kosovu koji je upisao deset nastupa za albansku U-21 reprezentaciju. Sallaj ima i jedan nastup za A reprezentaciju dok je na njenoj klupi sjedio pokojni hrvatski trener Josip Kuže, koji mu je pružio priliku da zaigra na prijateljskoj utakmici između Albanije i Argentine. Karijeru je započeo u Xamaxu iz Neuchatela odakle je otišao na posudbu u Biel-Bienne, da bi se nakon neuspješne epizode u engleskom Portsmouthu vratio u švicarski Fribourg gdje se prošle sezone nije baš naigrao.

Bariću ultimatum, čekaju se Woon i još dvojica Korejaca

Premda je već dogovorio uvjete te ugovor na dvije i pol godine spreman čeka potpise obiju strana, Mario Barić još uvijek nije igrač Istre 1961. Problem je u "papirologiji", odnosno činjenici da Barić još uvijek nije zaključio sporazumni raskid s Vojvodinom i stoga su mu na "Drosini" dali ultimatum, neka to riješi do srijede ili na njega više neće računati.

Što se tiče Korejca Woona, njegov se povratak očekuje sutra. U međuvremenu su napokon za stol sjeli Neven Šprajcer i Srećko Juričić, no bilo kakav dogovor oko prelaska lijevog beka iz Pule u Rijeku nije postignut, navodno se čeka da se u pregovore uključi i predsjednik Rijeke Damir Mišković. U nedjelju se očekuje dolazak još dvojice korejskih nogometaša na probu, a dogovorena je i još jedna prijateljska utakmica, 29. siječnja protiv Pomorca iz Kostrene. "Zeleno-žuti" još traže protivnika za jedini preostali slobodni termin, onaj 18. siječnja. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter