Gradu za rođendan medena Arena

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Nakon puna dva sata, na Portarati je u utorak sagrađena Arena od medenjaka. Riječ je o rođendanskom poklonu Gradu Puli kojeg mu je priredila udruga Razvoj. Ovog puta u ulozi arhitektice, Arenu je projektirala slastičarka Dolores Kliman, a u ovom joj je slatkom poslu pomogao "graditelj" Velimir Percan.

Izgrađena je od dvjestotinjak kockica medenjaka, a za njihovo spajanje poslužila je kraljevska glazura, odnosno smjesa za spajanje od šećera i limuna. U završnici je simbolično, oko Arene svezana crvena kravata. I ona je naravno bila slatka, budući da je sačinjena od šećerne mase, fondana. Njena je gradnja izazvala interes brojnih prolaznika, koji su ju čak željeli i kušati, no ipak ona je čekala slavljenike, predstavnike Grada Pule koji su je odnijeli u Gradsku palaču.

- Planiramo izrađivati ovakvu Arenu kao suvenir, stoga upravo osmišljavamo kako bi se ovakva, no umanjena Arena mogla u tom smislu pakirati, doznali smo od predsjednice udruge Razvoj Lele Blekić.

Inače, slatka je Arena sagrađena u sklopu manifestacije "Kreativna čarolija Pule" koja se u organizaciji ove udruge, a u povodu obilježavanja Dana Grada Pule na Portarati održava do četvrtka, od 9 do 20 sati. Članovi udruge i drugi hand made obrtnici ondje izlažu svoje ručno rađene proizvode, umjetničke predmete te "hand made" delicije. Među ostalim, prezentiraju se ondje Gita šik kožne cipele, ručno rađene lutkice, majice iz Osijeka, zatim nakit, proizvodi od keramike, lavande te domaći sokovi, marmelade i med. Pojedini obrtnici ondje održavaju radionice, odnosno predstavljaju način izrade svojih predmeta. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter