Gradu Puli nagrada za naj-akciju 2012.

Grad Pula već je neko vrijeme u mreži gradova-prijatelja djece (arhiva)
Grad Pula već je neko vrijeme u mreži gradova-prijatelja djece (arhiva)

Središnji koordinacijski odbor akcije "Gradovi i općine - prijatelji djece" na svojem je godišnjem savjetovanju dodijelio pohvalu Gradu Puli za naj-akciju, pod nazivom "Najmlađi sigurno koračaju".

Odbor, koji čine predstavnici Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju, tim je priznanjem istaknuo značaj ove akcije, kojom se nastojala poboljšati sigurnost djece u gradskom prometu te senzibilizirati djecu i odrasle o svakodnevnim izazovima s kojima se najmlađi susreću u prometu.

U suradnji s DND-om, Hrvatskim autoklubom i pulskom policijskom postajom, Grad je izradio igru "Prometni znakovi", a kao uzor im je poslužila popularna igra pamćenja Memory. Poznato je da djeca uče igrom pa se ovaj model pokazao dobrom podlogom za učenje prometnih znakova koje djeca susreću kao sudionici u prometu.

Akcija je provedena na početku školske godine i tijekom Europskog tjedna mobilnosti podjelom primjeraka igre svim vrtićkim skupinama na području grada, čime se u program uključilo više od 2.200 djece. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter