Gradskoj birokraciji prosjecna "trojka"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nijedan gradski službenik ili namještenik nije ocijenjen s nedovoljnim za rad u prošloj godini, ali zbog strogih kriterija ni s odlicnim, izvijestio je labinski gradonacelnik Tulio Demetlika.

Ocjenjivali su procelnici po odjelima, a njih je vrednovao podeštot. Odbio je odgovoriti na pitanje novinara koliko je birokrata dobilo "dvojku", rekavši da je ipak rijec o privatnoj stvari pa ne želi to otkrivati "jer bi se odmah znalo i o kome je rijec".

Prosjecna ocjena za 39 službenika i tri namještenika iznosi 3,0. Uspjehu pridonosi petero procelnika koji su redom dobili cetvorke. Jednom godišnje, podsjetimo, boduje se strucnost, kreativnost, samostalnost, inicijativa, kvaliteta i opseg poslova, poštivanje rokova i radnog vremena, odnos prema suradnicima i strankama te timski rad.

Demetlika je naglasio da ovime žele stimulirati i poticati zaposlenike, a ne ocjenjivati tek reda radi. - Svatko je upoznat s onim na cemu treba poraditi, kaže zamjenik gradonacelnika Zoran Rajkovic.

Zakonska regulativa ne propisuje novcano kažnjavanje za manje uspješne, a one koji se "izuzetno zalažu" moguce je nagraditi jednokratnim povecanjem place od 20 posto. Tek bi službenik s ocjenom "nedovoljan" bio upucen na dodatno usavršavanje ili premješten na drugo radno mjesto, a ponovi li neuspjeh dogodine, slijedio bi mu otkaz po sili zakona.


Podijeli: Facebook Twiter