Gradsko kupalište Valkane i ove sezone u starom ruhu

O kupalištu Valkane i ove će godine brinuti gradska poduzeća
O kupalištu Valkane i ove će godine brinuti gradska poduzeća

Usprkos višegodišnjim najavama o potpunoj preobrazbi gradskog kupališta Valkane, tradicionalnog ljetnog kupališta mnogih Puljana, po svemu sudeći niti ovo godine to gradsko kupalište neće biti (pre)uređeno.

Posljednji pokušaj preuređenja propao je, naime, još prošle godine jer investitor, dugogodišnji zakupac tamošnjeg ugostiteljskog objekta Enes Ibrahimović nije dobio lokacijsku dozvolu. Stoga je gradonačelnik Boris Miletić povukao namjeru o davanju u koncesiju kupališta Valkane.

Kako je tada pojasnio gradonačelnik, odabrani i jedini koji se prijavio na natječaj, Ibrahimovićeva tvrtka Centar 2004., nije ispunila uvjete iz propisane odluke o davanju kupališta u koncesiju. Točnije, nije na vrijeme ishodovao lokacijsku dozvolu bez koje pak, nije mogao niti započeti gradnju, odnosno uređenje. Kupalište je tako prošle godine sezonu kupanja dočekalo bez promjene, tek kozmetički "ušminkano".

Sudeći prema raspravi na posljednjem aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća, kupalište Valkane ne samo da ovu godinu neće dočekati u radovima, već ni godine koje slijede ne ulijevaju previše nade.

Grad Pula novaca jednostavno za takve zahvate nema, odnosno u kupalište se ne želi ulagati proračunski novac, već se traži novac privatnika u sklopu javno-privatnog partnerstva. Razvidno je to iz odgovora gradonačelnika Miletića na pitanje SDP-ovog vijećnika Ivana Lasića koji je, kao i prošle godine, postavio pitanje uređenja kupališta.

- Namjera Grada Pule je da se i dalje financijama privatnih investitora urede gradska kupališta, pogotovo Valkane. Izmjenama Detaljnog urbanističkog plana Valkane pokušat ćemo tu lokaciju učiniti još atraktivnijom da bi privukli investitore, rekao je Miletić.

Dodao je da su dosad pokušali urediti kupališta kroz provedene natječaje, ali su ugovore morali raskinuti jer nisu ispoštovani, odnosno investitori nisu u zadanom roku ishodovali dozvole. (N. SOFTIĆ; snimio D. MEMEDOVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE  U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter