Gradsko klizalište počelo dobivati ledenu površinu

Ilustracija (M. MIJOŠEK)
Ilustracija (M. MIJOŠEK)

Gradsko klizalište na novouređenom Trgu kralja Tomislava, koje otvara svoja vrata u četvrtak, 30. studenog, počelo je dobivati ledenu površinu. Nakon što je prošlog tjedna postavljena konstrukcija klizališta i zaštićen trg kako se ne bi oštetio, postavljen je i drveni podest te započeto stvaranje leda u kojem će Puljani, ponajviše oni najmlađi, moći uživati u zimskim radostima sve do 14. siječnja sljedeće godine, odnosno kraja školskih ferija.

Samo klizalište je površine 450 kvadrata, a ukupno će zauzimati 600-tinjak kvadrata. Grad Pula pulskoj djeci, ali i onoj s područja Puljštine, organizira besplatno klizanje. Svi polaznici predškolskih i školskih ustanova s područja Puljštine, naime, moći će, u dogovoru s Pula sportom, besplatno u jutarnjim satima koristiti klizalište.

Klizalište će biti otvoreno otvoreno svakog dana od 9 do 22 sata. Ujutro je ulaz na klizalište deset kuna, najam klizaljki pet kuna, dok je u poslijepodnevnim satima ulaz na klizalište 15 kuna, a najam klizaljki ostaje isti. Pomagala za klizanje, popularni medvjedići, moći će se unajmiti po cijeni od deset kuna. Ove godine klizanje će biti na otvorenom što će ugođaj činiti puno ljepšim. I ove će se godine na klizalištu organizirati doček Nove godine u podne u organizaciji Javne ustanove Pula Film festival. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter