Gradsko groblje: Besplatan prijevoz, pojačan nadzor

Uređuje se parkirališni prostor (M. ANGELINI)
Uređuje se parkirališni prostor (M. ANGELINI)

U povodu blagdana 1. i 2. studenog, Pulapromet će, u suradnji s Monte Girom, uspostaviti besplatni autobusni prijevoz do gradskih groblja. Autobusi će prometovati svakih pola sata, i to prije podne od 8.30 do 11 sati i poslijepodne od 15 do 18 sati na relaciji: Gradsko groblje - Splitska (Rivijera) - Giardini - Zagrebačka - Mletačka - Trg Republike - Marulićeva - Nazorova - Trg Republike - Dalmatinova (Tržnica) - Smareglina - Giardini - Istarska - Flavijevska (Arena, ljekarna Punta) - 43. istarska divizija (autobusni kolodvor) - gradsko groblje. Ove će godine besplatni prijevoz biti omogućen i na relaciji Gradsko groblje Pula - groblje Štinjan i natrag, i to na osobni zahtjev vozilom Monte Gira.

Narednih dana bit će pojačana regulacija prometa na prilazima groblju. Direktor poduzeća Monte Giro Darko Buršić kaže da će uvesti pojačana dežurstva i nadzor na gradskom groblju i onom u Štinjanu i oko njih.

- Podsjetimo da su se ove godine, radi prihvata velikog broja posjetitelja iz cijele Istre, ali i šire, proširila već postojeća parkirališta i uredila nova, a novost je što je osiguran još jedan prilaz prema groblju, odnosno osposobljena je cesta podno tvrđave koja spaja parkiralište groblja i Ulicu Braće Levak, gdje će se urediti još jedan alternativni izlaz prema Šijani, veli nam Buršić.

Dodajmo da će gradsko groblje tijekom blagdanskih dana, kao i proteklih godina, biti otvoreno cijeli dan i noć, a noću će biti osvijetljeno dodatnim reflektorima. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter