Gradski trgovi spremni za doček Nove godine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Doček Nove 2014. godine organiziran je na trgovima mnogih hrvatskih gradova, uz pjesmu, ples i šampanjac - u Varaždinu će se trčati ponoćna utrka, u Dubrovniku i Osijeku u ponoć će se zaplesati valcer, posebnost splitskog dočeka je "morski videozid" na Rivi, a Riječani tradicionalno slave na Korzu.

Naime, Splićani će uz glazbeni program moći uživati i u videozidu od morske vode, na kojem će se projicirati događaji s Rive.

"Posebne će pumpe ispumpavanjem morske vode između Matejuške i Rive načiniti vodeno platno kao slap širok oko pet metara i visok oko tri metra, na kojem će se projicirati događaji s Rive", rekao je direktor splitske Turističke zajednice Vedran Matošić. Na Rivi će nastupiti Zlatan Stipišić Gibonni te Dino Dvornik Tribute Band i glazbena skupina Mjesni odbor. U ponoć će s pozornice novogodišnju čestitku Splićanima i njihovim gostima uputiti gradonačelnik Ivo Baladasar.

Na dubrovačkom Stradunu danas, na Silvestrovo, točno u podne organiziran je dječji doček Nove godine s grupama Colonia i Ad Libidum, uz glumca Edija Jerteca i Plesni studio Lazarete. Najmlađe će uveseljavati Djed Mraz, mrazice i vilenjaci, a za njih je pripremljena i bogata novogodišnja lutrija.

Novogodišnji spektakl na Stradunu večeras počinje nastupom Teške industrije, a slijedi Colonia. Nakon ponoćnog valcera, čestitke gradonačelnika Andre Vlahušića i zdravice šampanjcem, nastupit će grupa Da Riva i Markos. Turistička zajednica Dubrovnika očekuje oko 4.000 gostiju, a za novogodišnje blagdane otvoreno je 15 hotela.

Središnji organizirani doček Nove godine u Rijeci je na Korzu, gdje će nastupiti Quasarr, Massimo i Majke. Riječki bend Quasarr, osnovan 2000. godine, nastup počinje oko 22 sata. Massimo će na pozornicu izaći oko 23 sata i svojim će nastupom uvesti Riječane i njihove goste u Novu godinu, uz tradicionalnu čestitku gradonačelnika Vojka Obersnela. Pola sata poslije ponoći očekuje se nastup Majki i Gorana Bare.

I u Opatiji se tradicionalno organizira doček Nove godine na Ljetnoj pozornici, uz lokalne glazbene atrakcije - Koktelse i klapu Neveru.

Varaždin Novu 2014. dočekuje programom na Trgu kralja Tomislava. Prvi put Varaždin ima i dječji doček Nove godine, danas od 16.30 sati do 18 sati u podrumu Gradske tržnice, gdje će biti organiziran dječji disko. Program na Trgu kralja Tomislava (Korzu) počinje u 20 sati, a Varaždince i njihove goste zabavljat će Vizija bend i Nenad Kumrić Charlie, do dva sata poslije ponoći. U ponoć će sretnu Novu čestitati gradonačelnik Goran Habuš.

Grad Varaždin je za sve na Korzu osigurao besplatne varaždinske klipiće, kuhano vino i čaj, a najavljene su i dvije nagradne igre tijekom večeri. U organizaciji Grada Varaždina i Atletskog kluba Sloboda točno u ponoć starta tradicionalna, već 36. novogodišnja utrka. Prijavilo se oko 200 trkača i trkačica, a očekuje se da će ih se do večeras u 23 sata prijaviti još stotinjak.

Ove se godine prvi put organizira utrka invalidnih osoba u kolicima. Trkači će trčati stazu od šest tisuća metara, trkačice tri, a osobe s invaliditetom tisuću metara. Za prve, druge i treće u svim kategorijama osigurane su novčane nagrade.

Grad Osijek i Osječko-baranjska županija zajedno organiziraju doček Nove godine na Trgu Ante Starčevića, a Grad organizira doček i u kinu Europi, nazvan "Party za mlade", te doček za umirovljenike u Šećeranskome domu. U programu na Trgu Ante Starčevića nastupaju osječki sastavi Lavine i Passage band, Red Roosters i tamburaški sastav Sitan vez. Nakon ponoći Osječanima će sretnu Novu 2014. čestitati gradonačelnik Ivica Vrkić i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, nakon čega slijede vatromet i novogodišnji valcer. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter